Turens upplägg

Is i skägget, 120 kg i pulkan och ett riktigt sunkigt underställ. Där har ni konceptet för en lyckad skidtur till fjälls. En utmaning och ett äventyr som endast ett fåtal tappra män orkar genomlida…

Pulkaspår - Foto: David ErixonVi ser inte ovanstående machobeskrivning som en drömtillvaro utan förespråkar istället solgrop, apelsin och en vårporlande fjällbäck. Vi vill uppleva mer av de Skandinaviska fjällen och ska i vinter skida vad som kallas Norge på langs, från Lindesnes i söder till Nordkap i norr. Denna sträcka är cirka 250 mil och vi räknar med att det kommer att ta oss omkring 140 dagar. Är du nyfiken hur vår planerade rutt ser ut kan du besöka fliken färdväg.

Vår ambiton med turen är inte på något sätt att slita maximalt och testa våra gränser till det yttersta, tvärtom! Vi startar turen strax efter nyår för att ha gott om tid på oss så vi hinner stanna och njuta av de vackra omgivningarna. Finns det en möjlighet att få bo inne vill vi ta den och kan vi dessutom få en bastu skulle det kännas otroligt lyxigt. Alla som varit på tur vet hur bra maten smakar utomhus, hunger och frisk luft är som bekant några av världens bästa Foto: David Erixonkryddor. Toppa det med lite parmesan eller en riktigt fin choklad och du svävar på moln. På dessa sätt vill vi verkligen försöka att njuta maximalt utav denna tur. Vi vill inspirera till njutbara upptäckter och en alternativ mental inställning till långa utomhusvistelser och det är därför vi kallar den Norge på langs – de Luxe.

Vi kommer att gå med varsin pulka och för att slippa släpa på några jättelass kommer vi i förväg att skicka ut matdepåer till några platser längs med vår färdväg. Vi räknar med att placera ut ca 10 depåer.

Många nätter under turen blir i tält men när möjlighet finns kommer vi att bo i stugor och fjällstationer. Ibland är det tätt mellan stugorna och ibland längre. Vi kommer att ta en vilodag per vecka och för att kunna vila och njuta maximalt är vår ambition att åtminstone dessa nätter sova inomhus. På så vis kan vi ladda våra egna och kamerors batterier på bästa sätt.

Vi inser självklart att 250 mil är en lång bit att skida och att allt inte kommer att gå smärtfritt. Men stunder då det känns motigt får vi tänka på att motgången faktiskt gör så att njutningen kommer att bli desto större när det väl vänder.

Följ gärna med på vår tur genom denna sida. Vår ambition är att dagligen under turen berätta om våra upplevelser. Den 5 januari 2013 startar vi.

Kika gärna runt och låt dig inspireras till egna turer så syns vi på fjället eller i solgropen!

Fjällhälsningar

David och Niclas

Annonser