Bakgrund

Att få bo och arbeta på fjället sex månader per år borde räcka. Det borde vara nog för att stilla allas begär på naturupplevelse och upptäckarlust. Men i vårt fall väcker det en längtan och en tanke. Att få gå på tur, länge.

Foto: David ErixonVåra vägar korsades för första gången vintern 2011 på STF Storulvån Fjällstation där båda skulle arbeta som fjällguider. Intresset för natur, friluftsliv och skidåkning utgör förstås en viktig grund för valet av yrke och är därför något båda har gemensamt. Efter ett par säsonger i Jämtlandsfjällen presenterade David en tanke för mig om att genomföra en lång vintertur tillsammans. Då David 2010 genomfört det Vita Bandet, skidat den svenska fjällkedjan från Grövelsjön till Treriksröset, föll valet denna gång på grannlandet i väst. Planen som presenterades var att skida från Lindesnes i söder till Nordkap i norr. En tur på 250 mil.

Förslaget kunde varit lätt att förkasta då turens längd gör att hela projektet känns svindlande stort. Att lämna tryggheten och ge sig ut i det okända, att våga tappa fotfästet en stund, är ett stort beslut. Men när äventyret knackar på dörren måste man ibland låta nyfikenheten vinna över tryggheten. Beslutet togs i slutet av september och arbetet startade genast. Trots att pjäxorna inte ens satt på fötterna så hade resan mot Nordkap börjat!

När vi är ute tillsammans på fjället med gäster vill vi förmedla den storslagna natur som vi har förmånen att kalla vår arbetsplats. På denna tur kommer vi inte att ha några gäster med, men vi vill fortfarande förmedla naturupplevelser och inspirera dig till nya njutbara stunder på fjället. Här på hemsidan kan du följa med oss på vår skidtur genom den Skandinaviska fjällkedjan.

Fjällhälsningar

Niclas

Annonser