Niclas Bentzer

Niclas Bentzer Foto: David ErixonMina föräldrar har åkt många mil i bil. För när jag var yngre höll jag på med allehanda lagidrotter. Men tyvärr aldrig med skidåkning så mycket som barn. Den kärleken mötte jag senare i livet under tiden jag utbildade mig till gymnasielärare i Falun. Naturintresset har alltid funnits där. Från första mötet med  Mulle till ett arbete som fjällguide. Framförallt är det fiske som lockat mig på äventyr från sjön där hemma vidare till älvar, åar och tjärnar allt längre bort. Hela vägen ut på fjället.

Efter avklarad lärarutbildning gick flyttlasset till Östersund. En trevlig stad som erbjuder storstadskänsla med fjällutsikter. Efter några år i lärarbranschen och ett helt liv i skolbranschen var det dags att se en annan verklighet. Längtan till fjällen tog mig då till Jämtlandsfjällen och Storulvån fjällstation. Parallellt med arbetet där utbildade jag mig till certifierad fjälledare enligt Naturvårdsverkets norm och jobbade där som fjällguide. 

När idén presenterades för mig om att göra en lång skidtur tände jag direkt. Att dessutom få göra den med David som har stor rutin på området kändes hel rätt. Men att bryta upp från livet på fjällstationen och byta det mot ett fyra månaders äventyr på fjället var inte ett lätt beslut, men suget blev för stort för att motstå. Vad är det man ångrar i livet? Troligtvis det man aldrig gjorde.

På fritiden gillar jag att aktivera mig. Gärna fjällöpning på sommarmånaderna och skidor så fort marken blivit vit. Uppförs, utförs eller på platten spelar mindre roll.

Hoppas att  vi ses där ute!

Annonser