Inomhusvandring

Dag 137. 21 maj. Indre Kåfjord – Skipsfjord 33km 50 möh

Idag har vi lämnat fastlandet och tagit oss ut på Magerøya. Det är här ute som Nordkap ligger, ändhållplatsen på vår tur. Fastlandet och ön förbinds med en nästan 7 kilometer lång tunnel som går under havet. Så idag har vi slagit nytt lägstarekord på turen, 212 meter under havet. Höjdrekordet är 2015 meter över havet och sattes den 16 februari när vi besteg Veslesmeden i Rondane. Den dagen blev jag 28 år gammal, eller ung beroende på vad man jämför med. Oavsett känns det idag som en evighet sedan.

20130521-194322.jpg
Att promenera genom tunnel går bra. Körfälten är breda och ibland finns det till och med en liten trottoar för fottrafikanter och cyklister. De flesta tunnlarna vi passerat igenom är väl upplysta och vi använder både reflexväst och pannlampa för att göra våra medtrafikanter varse om vår existens. Att entra en tunnel känns spännande och det håller i sig i ungefär två minuter. Sen blir det mest monotont. Men dom erbjuder i alla fall gott skydd från vind och regn, inte särskilt nödvändigt idag.

20130521-194425.jpg
Vid tretiden kom vi fram till Honningsvåg som är Magerøyas största samhälle. Hit kan man åka med Hurtigruttens båtar. Vi stannade till för att göra några inköp i butiken och vandrade sedan vidare norrut. Inatt bor vi på en camping i Skipsfjord. Solen värmer från en klarblå himmel och har vi tur kan detta bli natten då midnattssolen får avnjutas för första gången.

20130521-194521.jpg
/Niclas

Annonser

One thought on “Inomhusvandring

  1. Ping: https://norgepalangsdeluxe.com/2013/05/21/inomhusvandring/ | koyste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s