Släpp lilltårna loss det är vår

Dag 134. 18 maj. Gåradak – Olderfjord 36,3 km 2 möh

När vi gick från Skoganvarre i förrgår fick jag väldigt ont i mina lilltår. Mina fötter och joggingskor hade inte samarbetat på länge så lilltårna hamnade i kläm och sa ifrån. Det yttrade sig i form utav en blåsa under varje tå. För att få kontroll på situationen tejpade jag tårna och bytte till pjäxor. Jag kunde på så sätt traska vidare till Lakselv men var på kvällen ordentligt öm och hade blåsa och blånagel på båda lilltårna. Igår gick det hyfsat första timmen men blev sedan successivt sämre och gjorde ganska ont på slutet. Hade hoppats att det skulle lägga sig till idag men det hade det inte. Tänkte efter någon kilometer idag att så här kan ja inte ha det. Antingen får vi stanna och vila några dagar så det läker eller så måste jag hitta ett par större skor. Då slog det mig att jag kan ju skära lite i joggingskorna för att minska trycket. Bara att ta fram kniven och pröva sig fram. Skar bort ett ordentligt stycke runt lilltårna och resultatet blev över förväntan! En stor del av smärtan försvann och jag kunde äntligen traska på igen.

20130518-222654.jpg
Vi har haft väldigt skiftande väder idag. I förmiddags gick jag och svettades i endast vindkalsonger och reflexväst. Jag såg förmodligen inte riktigt klok ut men det var mycket funktionellt. Har ibland sett i tidningar att man tagit kort på en vanlig människa på stan och så får den berätta vad den har på sig och vad den gillar för stil. Kanske skulle skicka in en bild från förmiddagen…

20130518-212008.jpg
När vi kom till det lilla samhället Indre Billefjord hade butiken precis öppnat så vi slog till på 2 liter krokantglass och satt oss utanför i solen och njöt en timme. Det var verkligen de Luxe!

20130518-212536.jpg
På eftermiddagen var det helt annat väder. Blåsigt, betydligt kallare och regn. Verkligen stor skillnad. En stark upplevelse det också fast på ett annat sätt.

20130518-212619.jpg
Vägskylten hör i Oldrefjord säger Nordkapp 129. Det närmar sig snabbt nu.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s