Purpurbräckor och havsutsikt

Dag 132. 16 maj. Skoganvarre – Lakselv 29 km 2 möh

20130516-191702.jpg
Idag har vi gett oss ut på vägarna igen i ett underbart vårväder. Det har varit över 10 grader varmt och nu kan man säga att våren kommit ifatt oss och även passerat. Utmed vägen har det idag stundtals varit branta klippor och på flera håll massvis med purpurbräcka. I Jämtland hittar man den först när man kommer upp på cirka 1000 meters höjd men här växte den under 100 möh. Det är inte heller några stora träd här utan det är mest fjällbjörkskog.

20130516-191808.jpg
Vi träffade på en annan långturare idag. En belgisk cyklist som var på väg till Nordkap. Kul att snacka lite. Inte utan att man blev sugen på att haft en cykel nu. Men har vi färdats till fots hit ska vi nog klara av hela vägen till Nordkap.

20130516-191748.jpg
Idag har vi fått se havet igen, väldigt vackert. Sist vi såg det var den 6:e januari så det blev ett kärt återseende. Vi tältar vid ett vandrarhem i Lakselv och har duschat och tvättat. Eftersom det är 17:e maj imorgon ska det bli lite kalas här ikväll och imorgon ska det firas i samhället med flaggor och folkdräkter. Det ser vi fram emot.

20130516-191739.jpg
En annan sak vi ser fram emot är midnattssolen som vi troligtvis kommer få uppleva någon natt framöver om det är klart väder. Ingen av oss har fått uppleva det tidigare så det ska bli väldigt kul.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s