Dags att vända på dygnet igen

Dag 127. 11 maj. Máze – Savodranjávri 21,2 km 474 möh.

20130511-144331.jpg
Turens sista etapp är nu påbörjad i och med att vi lämnade Máze imorse. Byn som på 70-talet hade kunnat hamna på botten av en sjö. Vi startade dagen med ”rullepulk”. Tack och lov finns det en bro över Altaälven i Máze. Kung Bore har i dalgångarna fått släppa taget fullständigt vilket resulterat i att älven här är helt öppen och därmed olämplig för skidfärd.

20130511-144424.jpg
Planen var att ta oss till skoterleden nordöst om byn för att följa den upp på fjället. När vi åter kom på höjd var det mer vinter än sommar fortfarande. Det finns fortfarande gott om snö att skida på. Men tidigt gjorde värmen snön rutten och därmed svårframkomlig. Därför slår vi läger redan vid klockan två.

Nu äter vi lunch och sen är det dags att borsta tänderna och säga god natt. Klockan ringer 24.00 och förhoppningen är att natten ska förvandla den ruttna snön till hård skare. Nu håller vi tummarna för minusgrader!

/Niclas

Annonser

2 tankar om “Dags att vända på dygnet igen

  1. Good luck to your last etapp! It was my pleasure to meet you in Kuonjarjoki’s Hut and it has been interesting to follow your trip afterwards. And thanks once again for your information on Jämtland’s area. Leo Lehtimäki, Lappeenranta

    • The pleasure was ours. It’s just fun to share experiences. Nice to meet you and hopefully we meet again in the future. Perhaps in Jämtland then.

      Best regards
      David & Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s