Vår i luften

Dag 122. 6 maj. Vilodag Kautokeino

Vi är inte ensamma om att ha färdats norrut genom Skandinavien denna vinter. Även våren har gjort samma resa. Den startade sin resa senare än oss men färdas snabbare och tar fågelvägen så den knappar ständigt in. Vårt mål är att nå Nordkap ungefär samtidigt som våren. Vi får se vem som blir först. Just nu är det ganska jämnt lopp och de främsta i vårens startled har i dagarna passerat oss. Vi såg nämligen två sångsvanar vid ett fruset vatten på kalfjället i Finland häromdagen. Vi har sett ett sträck med gäss och igår flög två tranor förbi över oss. Ett annat vårtecken såg vi på en garageuppfart igår, där byttes det nämligen från vinterdäck till sommardäck vilket är ett mycket säkert vårtecken.

20130506-181058.jpg
Det är ju skämt åsido inte någon nackdel för oss med våren. Efter en lång vinter är det underbart att sitta i solen och ta en paus i bara t-shirt eller lägga sig på en torr barfläck, även om det är utanför en bensinmack i Kautokeino.

Överlag är det dock mycket snö kvar i terrängen, mer än normalt sägs det. Den är visserligen ofta mjuk på eftermiddagarna men det löser vi genom att skida på nätterna och att röra oss så högt upp i terrängen som möjligt.

20130506-181418.jpg
Vi har tillbringat dagen med att bland annat flanera på byn. Niclas har till sin stora glädje äntligen fått tag i ett par nya hörlurar och slipper framöver att lyssna på sommarpratare med robotröst. Vi har dessutom smaskat apelsiner och fixat med bilder och hemsida. En lugn och skön dag.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s