Solo?

Dag 119. 3 maj. Rabatjavri – Tenomuotka 18 km 513 möh

Det händer att människor ger sig ut på så kallade soloexpeditioner. Det vill säga att dom genomförs ensam. För mig känns det inte som ett alternativ att genomföra en tur likt denna själv. Det finns flera anledningar till det. Ur säkerhetssynpunkt blir marginalerna betydligt mindre om man skulle råka ut för en olycka eller bli sjuk. Det är skönt att dela utrustning med någon så att man slipper bära allt själv. Sen är det ju dessutom så mycket roligare att ha en kamrat med under färden. Någon att dela dagens glädjeämnen och vedermödor med.

20130504-151006.jpg
Även efter turen föreställer jag mig att det känns bra att ha någon att dela alla minnen och upplevelser med. Jag är glad att få dela denna tur tillsammans med David och vore det inte för honom hade jag nog aldrig fått alla dessa upplevelser. Så solo på tur är inget för mig, i alla fall inte som plan A.

Vi har många gånger diskuterat vad som händer om någon av oss måste bryta turen. Ingen har varit sugen på att genomföra den själv. Men nu när det är så lite kvar (i förhållande till hela turens längd) blir läget kanske ett annat. Vi vill ju gärna avsluta turen. Det blir roligare om en av oss kommer till Nordkap än om ingen gör det. Men roligast blir det förstås om vi kommer dit tillsammans. Det är vi övertygade om!

20130504-151259.jpg
Idag har färden fortsatt i östlig riktning längs med älven Poroeno hit till Tenomuotka. Här finns en så kallad ödestuga som vi övernattar i. Turen genom de finska fjällen är mestadels platt men längs vägen stötte vi på en häftig terrängformation, skapad av den senaste istiden. Rullstensåsen Poroharju reser sig likt en mur genom landskapet och sträcker sig över en mil i nord/sydlig riktning. Endast där Poroeno flyter fram gör rullstensåsen ett kort uppehåll.

I morgon fortsätter vi vidare i rakt östlig riktning mot Norge och Kautokeino.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s