Den blå timmen är tillbaka!

Dag 111. 25 april Snurrijåkkåtan-Altevatnet 36,2 km 490 möh

20130425-154840.jpg
Idag har jag för första gången på länge åter fått börja dagen med att skida i den blå timmen. Den senaste månaden har vi bara upplevt den blå timmen från tältet någon gång ibland. Vårt val att snurra till dygnet för att få mer skarföre har dock den stora fördelen att vi nu åter får uppleva det magiska ljuset innan soluppgången. Därtill var det en sjunkande fullmåne över Nuolja när klockan ringde kl 01.30, även det en väldigt vacker syn. Morgonbestyren tog sedan sina sedvanliga två timmar och vid kl 03.30 började vi skida.

20130425-154908.jpg
Det var några enstaka moln på den annars klara himlen och jag bara njöt. Efter ett tag så kunde jag se hur solen nådde de högsta topparna i lapporten, den blå timmen byttes mot den röda och strax var det min tur att träffas av dagens första livgivande solstråle. Helt klart en av turens vackraste morgnar.

20130425-154929.jpg
Vi skidar på norrut till sjön Altevatnet och följer sedan den ett stycke österut innan vi klockan 14 slår läger för dagen. Snön är nu ganska mjuk och glidet sämre men den är inte som vi säger rutten. Det vill säga att den inte bär alls. Vi skulle alltså för den skull kunna skida ett tag till men vi väljer hellre att hålla fast vi denna förskjutna dygnsrytmem. Jag längtar redan till morgondagens gryningstur.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s