Snurrijåkkåtan

Dag 110. 24 april. STF Abisko – Snurrijåkkåtan 15 km 660 möh.

20130424-181014.jpg
Det är mildväder på dagarna. Snön blir blöt och rutten. Tappar all bärighet. Det blir utmanande att ta sig fram i terrängen. Väderprognosen säger dock att det ska bli minusgrader på nätterna framöver. Därför beslutar vi att vända på dygnet från och med idag. Nattkylan gör snön hård och skaren är ett snabbt underlag. Fint att färdas på med skidor.

20130424-181234.jpg
På grund av hela dygnsomvändningen blev det en kortare etapp idag fram till Snurrijåkkåtan som ligger på Torneträsks norra strand. Precis i kanten mellan fjällbjörkskogen och kalfjället. Det är en liten torvkåta som står öppen att använda. Antingen för fikapaus eller för övernattning. Det finns en kamin, bänkar att sitta på, bord, yxa och såg. Allt man behöver. Den drivs av STF men renoverades 2005 av ett gäng privatpersoner som med sin insats förvandlade ett läckande ruckel till en av de mysigaste nattplatserna vi haft under hela turen. Om man vill övernatta i kåtan kostar det som en serviceavgift för tält och man betalar på närmaste STF anläggning.

20130424-181059.jpg
Nu är klockan efter 18.00 och det är dags att krypa till ner i sovsäcken för vid 01.30 tiden ringer klockan för uppstigning.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s