Tid är allt vi har

Dag 104. 18 april. STF Hukejaurestugan – STF Sälkastugorna 23km 835möh

20130420-211448.jpg
När vi skulle vinka adjö till Assar och Anne-Cathrine på STF Hukejaure fick vi en avskedsgåva i form av varsitt paket kakor och kexchoklad. Vilken överraskning och fantastisk gest! Vi hade gärna stannat på natursköna STF Hukejaure tillsammans med Assar och Anne-Cathrine. Men Kungsleden och Sälka väntade.

Svenska Turistföreningen bildades 1885 och tämligen omgående beslutades att göra fjällområdet i Lappland mer besöksvänligt genom att skapa en sammanhängande vandringsled. Allt enligt föreningens motto ”Känn ditt land”. Leden skulle passera de vackraste platserna och därför komma att bli ”kungen av leder” – Kungsleden. Den sträcker sig från Hemavan i söder till Abisko i norr, 425 kilometer med enastående naturupplevelser. Utmed leden finns ett väl utbyggt system av fjällstugor, fjällstationer och fjällnära vandrarhem som gör turen både enklare och mer bekväm. Vi lyxar gärna till det och njuter av gemytet i stugorna så ofta vi kan.

20130420-211620.jpg
Här på STF Sälka, som är en stor stugplats, finns för tillfället två stugvärdar på plats. Det är Anders och Håkan. När vi anlände var även Pernilla som är stugvärd i Nallo på besök. Det blev en trevlig fika och pratstund. Här på STF Sälka finns både en välsorterad butik och en fantastiskt fin bastu. Så ikväll har vi avnjutit både bastubad och vällagad middag. David var kvällens kock.

Fastän tid egentligen är det enda vi har känns den ändå ibland för kort. Vi nosar bara lite på ytan. Ibland vill jag stanna längre på en plats. Utforska den mer. Göra toppturer på alla häftiga berg, skida fram genom dalgångar med branta klippväggar och byta historier med människorna jag möter i oändlighet. Men fjällen kommer förhoppningsvis att existera ett tag framöver och det känns inspirerande att så mycket är kvar att uppleva.

Livet är en fest och du är bjuden!

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s