Känslan av att flyga fram

Dag 102. 16 april. Ritsem – Sitasjaurestugorna 22km 615 möh

Efter sköna dagar i Ritsem var det idag åter dags att skida vidare mot Nordkap. Stort tack till Sofia, Dennis, Sanna och Andreas på Ritsem för all hjälp med paketskickning och trevligt samkväm på kvällarna.

20130416-175243.jpg
Det har varit mildväder i några dagar. Regnat lite och blåst. Det har tagit hårt på snön. Sten sticker upp och vindblottor visar upp den nakna marken som så länge gömts under snön. Vägen hit går mestadels på en grusväg från Ritsem. Nu är den dock täckt med snö och skoterspår. Det var alltså mycket lättskidade 22 kilometrar. Det milda vädret har gjort att fästet är väldigt bra för vallningsfria skidor. Snön är lite fuktig, utan att vara allt för blöt. Så idag kunde vi gå utan stighudar nästan hela dagen. Det är första gången under denna tur och det bidrog också till känslan av lättskidade kilometrar. Dessutom hade vi en stundtals kraftig sydvind som hjälpsamt puttade oss i ryggen. Känslan var nästan att vi flög fram! I alla fall i jämförelse med vår vanliga lunk. Idag var vi sportbilar och inte traktorer på lågväxel med reglaget nerdraget mot sköldpaddan istället för mot haren.

20130416-175311.jpg
Vi lämnade Ritsem vid 8.30 men var framme vid Sitasjaurestugorna redan vid lunch. Vi blev väl mottagna av stugvärd Ingrid från Västervik. Att få komma fram i god tid är en otrolig lyx. Gott om tid för att göra alla stugbestyr som att hugga ved och hämta vatten. Gott om tid att bara vara. Läsa en god bok eller spela ett parti Tre i rad och samtidigt lyssna till det sprakande ljudet i kaminen. På andra sidan fönsterrutan ser jag en stor sjö och i fjärran stora berg. Det väcker upptäckarlusten i mig. Ska bli härligt att få gå på tur imorgon igen.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s