Skön dag i Ritsem

Dag 101. 15 april. Vilodag Ritsem

Vi blev i Ritsem en dag till. Väldigt vackra omgivningar, telefontäckning och trevlig personal gör att vi stortrivs. Själva huvudsaken till att vi tar två vilodagar är främst den att vi har tiden till det. Vi har ju i vår planering räknat med att vi ska vara väderfasta titt som tätt och planerat in så kallade ovädersdagar nu och då. Under turens 101 första dagar har vi dock bara varit väderfasta en enda dag vilket vi är otrolig tacksamma för. Därför har vi idag istället njutit av en lång sovmorgon och lång frukost. Skrivit dagbok, gått och småpysslat och vårdat utrustning. Vi har dessutom suttit och arbetat med lite filmmaterial och hoppas kunna presentera någon ny film inom kort.

20130415-160951.jpg
Imorgon går vi vidare norrut till STFs fjällstuga Sitasjaure. Vi har lyxen att kunna bo inomhus varje natt under denna korta etapp nio upp till Abisko. Även under denna etapp kommer vi under stora delar att befinna oss utanför telefontäckning. Men vi kommer som vanligt ändå att uppdatera hemsidan med hjälp av vår SPOT connect.

/David

Annonser

7 tankar om “Skön dag i Ritsem

 1. Det ser, åtminstone för mej, ut som ni glömde er SPOT vid Akkastugorna… Hoppas det bara är nåt temporärt fel.

 2. Tack för din uppmärksamhet! SPOTen är med men har helt enkelt glömts bort fram tills nu. Vi blev helt enkelt för upprymda av duschar, människor, glassar och annat som civilisationen erbjuder.

  /Niclas

 3. Tjenna David tack för upplysningen om kurs/utbildning till fjällguide. Sorry om jag störde naturupplevelsen.
  GSM sändningen var hur bra som helst.
  Du har fått till en del riktigt grymma bilder. Ta det lugnt uppåt, Rolle.

 4. Härligt att se att ni fortsätter i samma stil som tidigare, vänner! Som vanligt en högtidsstund att beskåda bilderna från de två senaste etapperna. Bilden på Hatten var fantastisk, liksom den med Okstindane i bakgrunden då Niclas kommer skidrande i lössnön samt några till…

  Nu ses vi snart! Det blir skoj 🙂 Hoppas ni får fina dagar upp till Abisko!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s