Framme i Ritsem

Dag 99. 13 april. Akkastugorna – Ritsem 12,5 km 453 möh

20130414-000258.jpg
Idag har vi skidat över Akkajaure till Ritsem. En kort och platt tur. Väldigt skönt efter gårdagens tur som var lite längre. Vädret har åter varit med oss. Solen har strålat med full kraft. På lunchen passade David till och med på att sola överkroppen. Ett försök att jämna till färgskillnaderna mellan ansikte och övrigt. Det syns på flera vi möter att det varit soligt ett par dagar. Röda ansikten med fina vita kanter efter mössor och googles.

20130414-000209.jpg
STF Ritsem där vi nu bor består av en vandrarhemsdel och en campingdel. Det finns en liten butik som också fungerar som café. Här samsas skoteråkare med skidåkare. Med liten övervikt för skoteråkare. Här finns nämligen mycket skoterleder att tillgå. Vi upplever att det genom åren klagats mycket på skoteråkare och man säger ofta att det inte visas hänsyn gentemot skidåkare på de gemensamma lederna. Av detta har vi dock inte märkt något. Hastigheterna är låga och avstånden långa. Dessutom hälsar alla glatt.

De skidåkare vi möter har antingen varit på tur inne i Sarek, är på väg norrut längs Kungsleden eller har kommit norrifrån och avslutar sin tur här. Ritsem är en bra plats att börja eller sluta sin tur på då det går buss till Gällivare dagligen och sedan tåg därifrån. Man kan också passera förbi Ritsem på väg från Lindesnes till Nordkap.

Nu har vi åter fått kontakt med omvärlden efter ett par dagar i mobilskugga. Fick bland annat ett samtal från mina föräldrar i Sundborn. På något vis hade mina bilnycklar hamnat inne i bilen och bilen blivit låst. Extranycklatna? Ja dom låg i min necessär Så dom har jag burit runt på i 99 dagar och i nästan 200 mil.

Imorgon har vi vilodag här. Då kan du förhoppningsvis få njuta av lite vackra fjällbilder från de senaste två etapperna.

/Niclas

Annonser

2 thoughts on “Framme i Ritsem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s