Lycka på burk

Dag 95. 9 mars. Pieskehaurestugan – Haddit 19,7 km 948 möh

Att vara glad över något är kul. Jag blir ofta glad av goda vänner, vacker natur och motion. Ibland blir jag även lycklig av saker. Har jag länge gått och funderat över att köpa något så är jag ofta glad när jag väl slagit till och får den där efterlängtade saken. Kanske ett par nya skidor, en telefon eller dylikt. Ofta ganska dyra saker och lyckan jag känner varar oftast bara en kortare tid. En ytlig och ganska materiell form av lycka kan man väl säga. En dyrköpt sådan och inget jag vill bygga mitt liv kring.

Nu under turen så sänks mina krav drastiskt när det gäller vad som krävs för att jag ska känna mig lycklig. Detta tycker jag är en alldeles fantastiskt tillvaro. Att igår exempelvis få en bonusbastu var hur skönt som helst. En annan höjdpunkt är att vid paus få ta på sig den jättevarma dunjackan eller att på kvällen lagom mör i kroppen få krypa ner i en fluffig sovsäck. Eller att på kvällen få öppna en liten påse lösgodis och ta en kopp kaffe. Eller att upptäcka någon annans skidspår och för en stund kunna skida fram lite extra lätt.

20130412-223843.jpg
Det finns så många glädjeämnen varje dag, nyss nämnda var bara några. Det är sällan eller snarare aldrig som vi köper några nya prylar under turen. Men idag hittade jag en sak som skänkte mig stor lycka på prylkontot, lika stor lycka som när jag exempelvis skaffade ny telefon senast. Prylen är en fiffig liten burk som jag kan ha mitt kaffe i. Jag har med både kokkaffe och pulverkaffe på turen. Kokkaffe vid festligare tillfällen och pulverkaffe till vardags. Pulverkaffet har jag haft liggandes i en plastpåse bland övrig mat som vi behöver för dagen. Vid minst två tillfällen har påsen gått sönder och allt har blivit lite kaffekladdigt. Inte särskilt populärt, framför allt inte hos övriga halvan av det här tursällskapet. Men så idag hittade jag en kvarlämnad, väldigt fiffig burk på Pieskhaure. Det finns i alla stugor en hylla där man kan lämna den mat man får över och ta det man behöver. Där stod denna burk och väntade på ett äventyr. Den är genomskinlig, lagom stor, lätt att öppna men går inte upp av sig själv.

20130412-223907.jpg
Idag har vi inte sett någonting på hela dagen. Allt har varit vitt och där har vi gått och lufsat fram. Turligt nog har vi sett konturerna av ett gammalt skoterspår som gått i rätt riktning så det har vi gått och stirrat på. Men tiden har gått fort, hela förmiddagen sprang iväg när jag gick och väntade på att det skulle bli lunch. Lite för matens skull men mest för att jag skulle få använda min nya kaffeburk. Kaffeburk känns förresten lite opersonligt så den heter Leif. Till minne av den trevliga stugvärden. Imorgon ska jag och kaffeburken Leif skida mot Staloluokta, Niclas också förresten.

/David

Annonser

3 thoughts on “Lycka på burk

  1. Härligt! Önskar dig och Leif lycka och ett långt fint liv tillsammans, åtminstone upp till Nordkap :-).

  2. Hej!
    Ett annat kaffeförvaringstips! En drickyoghurt flaska i hårdplast med skruvlock. Håller alltid tätt, lätt att packa i ryggan och en full flaska räcker till ca 26 kåsor kaffe. Fortsatt lycka till med er tur norrut, hälsningar Pia

  3. ”Leffe” har kommit bra in i gänget och är nu en av oss kan man säga. Han är behändig på så sätt att han inte tar så mycket plats i tältet. Desutom snarkar han inte. Förutsättningarna för ett lyckligt liv tillsammans är därmed goda!

    Tack för tipset Pia. 26 kåsor kaffe är ju jättemycket!

    /Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s