Frisk morgon

Dag 93. 7 mars. Riksgränsen Junkerdal – Mavas 33,2 km 552 möh

Idag sken solen på mig när jag klev ur tältet. Den tittade precis ovanför horisonten och lät sina första strålar stryka mitt kalla ansikte. Mycket skönt och välbehövligt för termometern visade -27.

Vi har idag kunnat följa skoterspår hela dagen. Väldigt skönt som kontrast till den senaste tidens myckna snöande. Nackdelen med kryssmarkerade leder och skoterspår är dock att en viss speciell känsla försvinner. Känslan av att skida fram över orörda fjällvidder som den allra första människan i någonsin. Att sakta pulsa fram ett steg i taget och spänt vänta på vad naturen kommer bjuda på. Det är något visst med det.

20130412-220140.jpg
Vi har idag åter haft pangväder. Strålande sol och vindstilla. Riktigt njutbart att luncha en sådan här dag. Vi satt minst 1,5 timme och åt, njöt och slumrade. Passade så klart på att ladda lite batterier också. Det går riktigt fort nu när solen står så här högt. Man hinner fylla en mobil under en sådan här lunch. Vi laddade direkt till telefonen idag eftersom vårt stora batteri, Brunton Sustain 2, var redan var fullt.

Strax innan vi kom fram till dagens mål stannade vi till och snackade med ett gäng fiskare varav några visade sig komma från Älvdalen. Niclas hade redan på håll spanat in en Leksandsmössa och hoppades på att finna landskapsfränder. Mycket riktigt var det så och Niclas fick nu sjunga ut sitt dalmål så det ekade mellan fjälltopparna.

Vi anlände ikväll till sjön Mavas. Vid den så ligger det en liten stugby som heter Mavas stugby. Vi steg på för att kolla om vi kunde fylla lite vatten, det visade sig att de dessutom hade en liten stuga ledig så nu eldar Niclas för fullt i kaminen. Ser ut att bli lika kallt i natt och med den vetskapen är det extra skönt att sova inomhus.

/David

Annonser

3 thoughts on “Frisk morgon

  1. När du såg ”Leksandsmössan” då kände du väl dig som hemma. Hörde idag om er, wow vilket äventyr. Lycka till hälsar Älvdalen. (Leksandsmösse killens mamma)

  2. En Leksandsmössa värmer mer än bara huvudet. Inte minst hjärtat. Så det var en oväntad och uppskattad uppenbarelse där på isen vid Mavas.

    Hoppas att resan gick bra hem till Åsen Jimmy. Det är trots allt en bit att köra. Tack för trevligt samkväm på kvällen. Det uppsakttade vi mycket!

    Heja Älvdalen och Leksands IF!

    /Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s