Bastubad

Dag 94. 8 april. Mavas – Pieskehaurestugan 18,4 km 555 möh

Idag blev en ganska kort dag. Vi tycker det känns bra att ha en dynamisk planering där längre och kortare sträckor blandas. Det är bra för både motivationen och för kroppen. De dagar då antalet kilometrar är färre kan längre tid spenderas i solgrop på lunchen, vi kan ta lite sovmorgon och ändå vara framme i god tid. Dessutom finns mer tid till vila.

Idag har vi tagit oss från Mavas till Pieskehaurestugan som tillhör Svenska Turistföreningen. Vi har snart kommit till Padjelanta nationalpark. På Pieskehaurestugan blev vi välkomnade av stugvärden Leif. Efter att vi installerat oss tog vi en fika tillsammans och fick en trevlig pratstund. Det var då vi fick veta att det finns en bastu på stugplatsen. Hurra tänkte vi! Så direkt efter fikat gick David och tände i bastun och jag gick till vedboden för att kapa och klyva mer ved. På stugor fungerar det så att man ordnar med ved själv. Minst lika mycket som man förbrukar och helst lite till.

20130412-223324.jpg
En otroligt härlig känsla att få kliva in i värmen. Kasta på en skopa vatten och känna hur ångan träffar kroppen. På kaminen finns en tank. Den fyller man med vatten så har man sedan varmvatten att tvätta sig med efter bastandet. Nu är vi båda rena och doftar gott.

Imorgon fortsätter vi färden norrut längst med Nordkalottleden. Till öster om oss kommer vi att ha Sarek med sina höga toppar, djupa dalar och mäktiga glaciärer.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s