Positiv energi och rökt älg

Dag 92. 6 april. Lønsdal – Riksgränsen Junkerdal 24,1km 612 möh.

Innehållsrik dag minst sagt. Vi vinkade adjö till Robert och de andra strax efter klockan åtta imorse. Gårdagskvällen var mycket trevlig med god mat och dryck. Många härliga skratt och lite pilkastning samt biljard. Stort grattis till Simon som fyller 18 år imorgon!

Målet med dagen var att ta oss till riksgränsen. På grund av den senaste tidens snöande har vi valt att lägga om rutten något. Planen är nu att ta oss till Sverige redan via Junkerdal för att kunna nyttja skoterspåren norrut mot Ritsem. Som bekant är skoteråkning betydligt mer reglerad i Norge än i Sverige.

Solen har lyst på oss hela dagen från en klarblå himmel och den enda vind som existerat var fartvinden som skapades när vi stormade fram på våra skidor genom skog och över fjäll. Dagens utsikt har varit fantastiskt då Saltfjell bjuder på många dramatiska toppar. Inte minst Solvågtind (1559 möh) fångade vår uppmärksamhet. Den påminner om en solfjäder eller om ryggfenan på en fisk som sticker upp ut vattnet. En långsmal kam som är lite rundad till formen. Branta svarta stup på båda sidor och en smal vit kam i mitten. Den vackra omgivningen i kombination med vädret gjorde att vi inte kunde motstå att rigga en fotosession. Eftersom att jag fortfarande bara är näst bästa fotograf i sällskapet fick jag lov att befinna mig framför kameran medan David skickligt manövrerade den från sin plats bakom den samma.

20130406-213101.jpg
När vi fotat klart var klockan runt 11 och vi hade då rört oss cirka 3,5 kilometer på nästan tre timmar. Det är de luxe! Att njuta av stunden och slippa känna stress. Lite senare när vi kom till Viskisvatna träffade vi på Bjørn, Gunhild, Tomas, Beate, Mona, Per-Arne samt lite barn och en fin irländsk setter. Dom kunde inte motstå den fina vädret utan passade på att njuta det i sin fjällstuga med bästa tänkbara läge. Omgiven av mäktiga fjäll, björkskog med ripa och precis intill stranden av en sjö full med öring. Detta paradis hade idag även utsmyckats med en gigantisk solgrop för hela familjen samt en sprakande eld. Det blev en lång pratstund över en kopp kaffe med tillbehör. Vi fick också smaka av Per-Arne och Monas hemrökta älgkött. Smakade utmärkt! Vi fick en bit med oss som vi faktiskt i skrivande stund avnjuter.

20130406-211907.jpg
Alla dessa fantastiska möten med människor under turen fyller mig med så mycket positiv energi. Jag blir glad i hela kroppen när jag tänker tillbaka på alla personer vi haft glädjen att stöta på. Något jag tar med mig hem från denna resa är hur viktiga vi människor är för varandra. Den sociala samvaron, att bara sitta ner och samtala med varandra, är en källa till glädje och god hälsa. När gick du hem till grannen senast och knackade på oanmäld för att ta en pratstund över en kopp? Jag uppmanar och utmanar er alla att göra det snarast!

/Niclas

Annonser

2 tankar om “Positiv energi och rökt älg

  1. Hej på er!

    Nu verkar ha det fortsatt utmärkt på ef tur! Här hemma i Sverige har fotbollen dragit igång o ÖFK har spelat 1-1 mot Assyriska i sin superettan premiär ! Ha nu en fortsatt bra tur!
    Stefan AX

  2. Hej Stefan!

    Här i Ritsem där vi är nu är det långt till gröna gräsmattor. Tror visst det nalkas match mellan Brage och ÖFK nu i dagarna.

    /Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s