Kråkan flyttade inte in

Dag 91. 5 mars. Bolnastua – Lönsdal 32,5 km

Kunde häromdagen konstatera att jag hade en kråka i halsen som funderade på att flytta in. Tack och lov såg den bara sig runt lite, kanske tyckte han att det var lite för stökigt runt omkring. Hursomhelst slapp jag bli förkyld.

20130405-203721.jpg
Idag har vi passerat Polcirkeln. Norr om den kan man se midnattssolen vid sommarsolståndet. Norr om den ser man heller inte solen vid vintersolståndet. Ännu är det fortfarande mörkt cirka 6 timmar varje natt men vid slutet av turen kommer vi att ha midnattssol, det blir en ny upplevelse.

Idag har vi spatserat längs E6 hela dagen. Under vår vilodag fortsatte snön att vräka ner så när vi nu hade möjligheten att gå på fast underlag så tog vi den. Vi har befunnit oss på gränsen till Saltfjäll-Svartisen Nationalpark och bjudits på mäktiga vyer.

Jag har idag av en händelse lärt mig hur man sänker trafikrytmen på en Europaväg. Inte tänkt på det innan men för att synas går vi med reflexvästar på oss. När jag idag stod och fotade vyer mot mötande trafik i fjärran märkte jag hur det avsevärt sänkte farten. Tyckte först att det var lite märkligt men kom sedan på att det är ett vanligt beteende om man ser två reflexvästar och en kamera framför sig på vägen. Oftast är det poliser och inte skidåkare.

20130405-204025.jpg
För att ta en kopp kaffe och fråga lite om vägen vidare så besökte vi i eftermiddags Polarsirkelen Høyfjellshotell. Vi tänkte ett kort besök och sedan ytterligare två timmars skidåkning. Roberts vänliga bemötande och stora gästfrihet gjorde dock att det nu var färdigskidat för denna dag. Istället för en kopp kaffe och sedan en natt i tält blev det nu först ett långt och trevligt samtal med after work känsla över en öl. Vilket sedan ledde till att vi nu är nydushade, bor på hotell och strax ska på födelsedagsfest. Återigen kan vi konstatera att 1: Världen är full av fantastiska medmänniskor 2: Det aldrig går att veta hur en dag ska bli.

För övrigt visar empiriska studier att 100% av Norges lastbilschaufförer är män. Lika många vinkar glatt tillbaka om du vinkar till dem.

/David

Annonser

2 thoughts on “Kråkan flyttade inte in

  1. Hei. Var veldig koselig å treffe dere på Polarsirkelen Høyfjellshotell. Kjempe skøy at dere overnattet og feiret Simon sin 18 års dag sammen med oss. God tur videre!
    Hilsen Inger

  2. Hej Inger!

    Vi hade det kjempetrevligt tillsammans med dere! Stort tack för att vi fick vara med på födelsedagskalaset. Hälsa alla vi känner där i Bodö!

    /Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s