Summering etapp sju

Dag 90. 4 april. Vilodag Bolnastua.

Då var det dags att summera den sjunde etappen av turen. 156 mil har vi nu tagit oss från Lindesnes fyr vilket betyder att mindre 100 mil återstår av den beräknade färden vidare mot Nordkap.

20130404-195758.jpg
Sedan vi lämnade Hattfjelldal har vi färdats längs bilväg, på stora sjöar, över mäktiga fjäll och i djupa dalar. Den här etappen har bjudit på det mesta av natursceneri. Spjeltfjelldalens naturreservat bjöd visserligen på tungt skidföre men samtidigt en enastående utsikt över Okstindarnas dramatiska toppar och glaciärer. Kanske var det meningen att föret skulle vara trögt så att vi skulle få njuta längre av allt detta.

Påsken har firats på klassiskt vis i form av att vi ätit den mat som hör högtiden till samt pyntat med färgglada fjädrar för att komma i rätt stämning. Påsken är verkligen fjällets högtid. Det är då som människor söker sig ut på vidderna för att få njuta av den oslagbara kombinationen snö och strålande sol. Tyvärr träffade vi inte så mycket påskfirare till fjälls då vi befann oss lite avsides där stugor saknas.

Men även denna etapp har bjudit på möten med fantastiska människor. På gården Stekvasselv där Kari och Håkon bor blev vi mottagna med öppna armar och fick bo inne. Helt oväntat och kanske därför en extra stark upplevelse. Det samma gäller mötet med Sölve på Umbukta fjellstue. Vi blev så väl mottagna av Sölve som bjöd på ett fantastiskt värdskap. Stort tack till Thor Inge på Umbukta Fjellstue som lät oss bo helt gratis. Thor Inge som för övrigt själv gjort NPL såväl sommar som vinter. På vintern använde han 67 dagar vilket är imponerande om man vill tillryggalägga dessa 250 mil så fort som möjligt!

Vi ska ta oss från punkt A till punkt B. Det är så att vara på tur. Men det slår mig allt oftare att det är inte ankomsten till punkt B som är det viktiga. Det viktiga är vad som händer och vad som upplevs mellan punkt A och punkt B. Oavsett om du är ute på tur eller vandrar på livets väg, glöm inte bort att det är resan som är målet!

Tyvärr kan vi inte bjuda på några bilder från etappen just nu då vi saknar tillgång till Internet. Men bilderna kommer så fort som möjligt!

Lev väl!

/Niclas

Annonser

2 tankar om “Summering etapp sju

  1. Tusan Niclas! Det du skrev om resans mål dä va ta mej tusan det vackraste jag läst sen jag konfirmerades ! Henrik M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s