Äntligen framme!

Dag 89. 3 april. Bjorådalen – Bolnastua 27km 588 möh.

Nej vi är inte på Nordkap. Men väl i Bolnastua. Igår beslutade vi att lägga om rutten till Bolnastua. Två anledningar till detta. Väderprognos med snö och hård vind och Davids begynnande krasslighet gjorde sammantaget att vi ville ner från fjället för att istället följa väg till Bolnastua. Istället för att gå via Virvasshytta som planerat följde vi Bjorådalen och senare Virdalen, där det på kartan fanns en väg inritad, ner mot E6:an. Vägen i Virdalen var inte plogade men det hade åkt skotrar där så den var packad och fin att skida på. Om det inte hade varit för den blöta nysnön som föll. Den klabbade fast under såväl skidor som pulka och begränsade framfarten till nästan stillastående.

20130403-205252.jpg
Idag har jag känt mig som en femåring i baksätet på bilen på väg mot Sommarland. ”Är vi framme snart?” hade jag lust att fråga David mest hela tiden med förhoppningen att han skulle säga ja och att jag själv helt missat kartinläsningen. Tyvärr hade jag inte det.

20130403-204428.jpg
Bolnastuan som drivs av Rana Turistförening ligger vid E6:an och det går bilväg helt fram till stugan sommartid. Det finns två stugor med totalt 14 sängplatser. Detta är den absolut modernaste stuga jag någonsin bott i på fjälltur. Här finns indragen ström och moderniteter som kylskåp och en i väggen intigrerad musikspelare med ingångar för USB, AUX samt vanlig 3,5mm ljudsladd. Det finns också rinnande vatten i vedboden. Om vintern kan vattnet frysa men det motverkas med en värmekabel och vips så flyter vattnet.

Detta är en utmärkt startplats för den som vill uppleva Saltfjellet-Svartisen nationalpark. Med sina 1840 kvadratkilometer beskrivs den ofta som Norges mest varierade nationalpark. Den sträcker sig från den vilda Nordfjorden i väst via höga fjäll och evig is till frodiga dalar med fjällbjörkskog och stora älvar. Svartisen är norra Skandinaviens största glaciär och den mäter 370 kvadratkilometer.

20130403-204239.jpg
I och med att vi kommit hit så är vi klara med den sjunde etappen på turen. Tyvärr tillåter bristen på Internetuppkoppling inte att vi bjuder på några bilder från denna etapp. Men håll ut dom kommer samtidigt som vi summerar etapp åtta. Då befinner vi oss i Sverige och Ritsem.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s