Höga knälyft i mil

Dag 86. 31 mars. Gresvatn-Umbukta fjellstue 17,5 km 538 möh

De senaste dagarna måste jag slagit personligt rekord i höga knälyft. Snöfallet sista veckan, inte minst det under långfredagen gör att det ligger riktigt mycket lössnö i terrängen. För varje kliv med skidan måste det till ett ordentligt knälyft. Bra träning. Så bra att Niclas i dagens brantaste stigning pustande hänger sig på stavarna, vänder sig om och säger. ”Om inte min bak blir en 10-poängare av detta så blir den det aldrig”. I natt och under förmiddagen blåste det dock en hel del så på några enstaka ställen har snön nu börjat att bära lite bättre men det krävs mer vind eller värme för att den ska bära överallt. På bilden nedan som jag tog igår ser man fjället från skidornas perspektiv. Det blir ett ganska ordentligt dike de får åka fram i sådana här dagar.

20130331-212923.jpg
Sista kilometrarna idag har vi dock kunnat följa skoterspår och väg fram till Umbukta fjellstue där vi bor i natt. Väldigt gemytligt ställe som ligger i fjällbjörkskogen strax nedanför trädgränsen. Europaväg 12 som går från Umeå till Mo i Rana passerar genom Umbukta. Thor-Inge som driver Umbukta fjellstue har själv gått Norge på langs vintertid på endast 67 dagar. Han har även gjort det sommartid. Minst sagt imponerande. Vi blev hälsade välkomna av Sölve som visade oss runt och bjöd på ett föredömligt värdskap.

20130331-212400.jpg
Här har vi fått varm dusch, våffla och hängt med hunden Storm. En skön påskdagskväll.

20130331-212218.jpg
/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s