En underbar dag

Dag 78. 23 mars. Limingen – Namsvatn 34,3 km 455 möh

Idag har det var en riktigt skön dag på alla vis. Det började redan i natt då jag vaknade och var väldigt varm. Det är en lyxig känsla eftersom termometern visade -16 när jag gick och lade mig. Får kavla upp ärmarna på underställströjan och öppna upp sovsäcken i sidan. Blir orolig att det redan dragit in mildare väder men den oron visar sig vara obefogad för temperaturen är -21 när vi kliver upp. Vid det här laget har vi dock blivit så vana vid dessa lite kallare morgnar att det inte alls orsakar något särskilt obehag.

20130323-201806.jpg
Vi satte av mot Røyrvik i strålande sol. Flöt på väldigt fint och vi var där redan kl 11 och hade då tillryggalagt 18 kilometer. Klev in på macken, Röyrvik Auto, där det finns ett informationscenter om Børgefjell. Där träffade vi Kent som jobbade på macken och även guidade en del i Børgefjell. Fick lära oss en massa om området och kunde utbyta lite guideerfarenheter.

Vi traskade sedan vidare norröver mot Namsvatnet. Nu med liverapportering från svenska skidspelen i öronen. Jag tycker verkligen det är barnsligt kul att lyssna eller se på skidor. De norska kommentatorerna är dessutom väldigt duktiga och skapar en hög stämning. Blir riktigt sugen på att själv få tävla men det dröjer nog till det är dags för det nästa gång.

Vi har även idag haft det stora nöjet att få prata med en massa trevliga människor. Vid ett av samtalen fick vi veta att det skulle finnas en slags värmestuga med dusch och toalett vid Namsvatnet. Lät bra tyckte vi så vid närheten av den har vi nu slagit upp vårt tält. Det är Röyrvik Fjellstyre som ombesörjer hyttan och man ombeds lägga en slant om man tycker att stugan ska finnas kvar. Vi lägger två slantar, mycket värdefullt för oss.

20130323-202030.jpg
Ikväll hände något helfestligt. Det dök plötsligt upp en ny frystorkad rätt. Vi har visserligen med oss cirka 15 olika rätter och har inte tröttnat på någon eftersom de är väldigt goda och det är så stor variation. Idag hände dock det egendomliga att Indisk Kycklinggryta presenterade sig efter att ha hållit sig gömd hela turen. Det var en mycket trevlig bekantskap som fick sällskap av lufttorkad skinka och då blev om möjlig ännu bättre. Hur den lyckats gömma sig ända tills nu är dock en gåta. Kanske är det bara den som är kvar nu…

Imorgon ska vi in i Børgefjell. Det ska bli riktigt kul.

/David

Annonser

4 thoughts on “En underbar dag

 1. Hej grabbar! Jag har bytt väntan på transfern med att sitta på trappen i Hållberget (i närheten av Finnbacka) ätandes gulashsoppa! Från 25 gr varmt till 2,5 men fortfarande sol! Så nu känner jag jämvikten börja rätta till sig! Så nu är jag nog i samma element sim ni! Skida lugnt och passa er för laviner ! Med vänlig hälsning, Henrik Murmester som jobbat helg och därför är ledig igen!

  • Så länge det är sol så är livet på topp. Vi var också haft mycket av den varan på sistone, underbart.

   Laviner är stygga saker. Vi försöker därför alltid att i möjligaste mån undvika att färdas i närheten av branta snöfält.

   /Niclas

 2. Hej på er!
  Just nu sitter jag och försöker göra ”axplock” från er tur till Hittaut.nu-bilagan, som jag redan skickat mejl om. Helst skulle jag vilja ta med allt! Väldigt kul att läsa om era upplevelser. Jag mejlar mitt utkast för artikeln innan den går vidare till JkpgNu. Helgen tillbringade vi i Falun och fick se hela världseliten på skidor. Fantastiskt vad de åker fort! Solsken och massor med åskådare. Vad kan man mera önska sig? Möjligen lite mer blå-gula framgångar.
  Hälsningar från Ingrid Öhlund

  • Låter som en underbar helg. Det är verkligen otroligt hur snabba de är.

   Kul att du hittar mycket som du finner intressant på hemsidan, det var roligt att höra. Får hoppas att det blir bra material till tidningen.

   /David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s