Norges trevligaste kommun?

Dag 77. 22 mars. Tunnsjöcenter – Limingen 24 km 450 möh.

Dagens tur startade vid riksgränsen där vi lämnade våra pulkor igår. Hemma hos Agnes som bjöd på hembakade havrekeks till kaffet. Bengt Steinar var så snäll och körde oss dit. Han passade även på att fota oss vid gränsskylten. Bengt Steinar jobbar som frilansfotograf och levererar bilder till tidningarna i området. Även på den svenska sidan gränsen. Bengt Steinar verkar alltid ha nära till skratt och han sprider mängder med positiv energi runt sig.

20130322-220943.jpg
Det kändes lite vemodigt att vinka adjö till Kvelia, Kveli-bua och alla de människor som vi lärt känna under det senaste dygnet. Tack till folket på Kvetangen, Stine och Jon Oskar, som bjöd på kalas med mat, dryck och husrum. Tack till Ann Sofie på Kveli-bua för fika, ullsulor och trevligt samkväm och tack till Norge på langsfararna ”Polka-Bjørn” och André för att ni förgyllde vår kväll. Bjørn som är duktig musiker i allmänhet och joddlare i synnerhet stod för mycket av underhållningen. Här kan du själv lyssna på Bjørns musik.

20130322-221130.jpg
Idag har vi vandrat norrut längs väg. Föret är väldigt bra att dra pulkan på då det består av hårdpackad, nästan isig snö. Imorgon fortsätter färden mot först Røyrvik och sedan Børgefjäll. En bit från nattens läger knackade vi på ett hus för att fråga om lite vatten till termosarna. Det visade sig att vi knackat på hemma hos Jan Arild som bjöd in till en trevlig pratstund över varsin öl. Lierne kommune utses med detta till den hitintills överlägset gästvänligaste kommunen vi besökt på turen.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s