Skön dag i gästvänliga Nordli

Dag 74. 19 mars. Eidet – Nordli 7 km 398 möh

Idag har varig en riktigt härlig dag. Vi inledde med att gå 7 km till Nordli. Namnet på själva centralorten är Sandvika men ofta benämns platsen ändå som Nordli.

Här har vi återigen blivit bemötta på ett fantastiskt trevligt sätt. Vi inledde med att kliva in på statoilmacken Li-vert’n 1, 2, 3 för att fråga var posten låg. Siv förklarade glatt hur vi skulle hitta dit och frågade dessutom om det kanske var så att vi skidade Norge på langs. Hur kunde du veta det? Undrar Niclas förvånat där han står i sin enormt stora dunjacka, turpjäxor och med ett indianskt rödbrunt ansikte som smälter ihop med jackan. -Man ser det nästan på hur ni ser ut, svarar Siv. Hon förklarar sedan att Li-vert’n, ägare både till butiken vid macken och den lokala resturangen, gärna skulle bjuda på lunch när det passar oss.

20130319-191434.jpg
Det lilla cirkusföljet Niclas och David drar sedan vidare till mataffären Matkroken som även sköter pakethanteringen. Vi hämtade våra paket och fick förutom paketen varsin ny buff och varsitt paket med Hvetelefser bakade på bygdens bageri. Hvetelefser är ett slags söta tunnbröd som äts med smör och socker, mycket goda. Vi passade även på att handla lite, eller mycket skulle nog de flesta säga, tacos att äta till middag ikväll.

20130319-191600.jpg
Vi tågade sedan vidare till Astrid Monsen som hyr ut hytter på sin tomt i centrala Nordli. Hon tog sig tid att hälsa oss välkommen trots att hon egentligen var på väg i andra ärenden.

Nyduschade och fräscha drog vi sedan till Li-vert’n restaurang där vi åt en mycket god och lång lunchbuffé. Kan varmt rekommenderas om du har vägarna förbi. Är du skidåkare har du anledning att komma redan till helgen när skidtävlingen flyktingloppet går av stapeln. Det är ett långlopp som startar här i norska Nordli och går i mål i svenska Gäddede efter 44 km. En klassiker som i år körs för 63:e gången i ordningen. Banan sträcker sig längs ett stråk som många flyktingar använde under andra världskriget.

Li-vert’n som namn kan man säga betyder värdskap i Liarne. Liarne kallar man det område som vi nu befinner. Till detta kan vi tillägga att det är ett gott värdskap som råder i Liarne, från alla vi har stött på.

/David

Annonser

2 tankar om “Skön dag i gästvänliga Nordli

 1. Tack så hemskt mycket för den superfina buffen! Gillar särskilt instruktionerna hur man gör en ögonbindel 🙂
  Inte utan att man blir lite avis på all choklad ni stoppar i er.. Lite besviken på att David gett efter för rakhyveln. Hade hoppats på 5 månaders helskägg till sommaren.. /Andreas

  • Øgonbindeln ær fin. Kanske inte anvænds varje dag men man vet aldrig nær man behøver kidnappa någon. Kanske att jag sjælv anvænder øgonbindeln oftare vid tillfællen nær det ska sovas i tælt samtidigt som det ær ljust hela natten.

   Trivdes bra med skægget men nu fick det vara nog før denna gång.

   /David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s