I kroppen en känsla av träningsläger

Dag 70. 15 mars. Gaundalen – Holderen 14,4 km 441 möh

Genom åren har jag varit på ett antal träningsläger. Ofta har det rört sig om längdskidor och varit under november eller december. Ett veckoslut eller kanske en hel vecka som är full av skidåkning. Oftast ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Träna, äta och sova. Ett enkelt liv.

I slutet av en sådan vecka brukar jag bli ganska mör i kroppen. Sliten av all träning och kroppen är liksom sömnig. När jag väl är ute och tränar brukar det gå bra men precis efter lunchluren och innan jag ska ut igen känns kroppen lite motvals. Känslan infinner sig på grund av mycket träning och jag vet att den gör mig stark så därför trivs jag med den.

Just den känslan har infunnit sig de senaste dagarna efter några långa dagar med mycket fysiskt arbete. Därför tog vi i sovmorgon idag, långlunch i solgrop och en lite kortare dag. Vips så känns kroppen ikväll mycket piggare. Det är en fin balansgång det där. Det är inget farligt att känna sig lite sliten men det får inte bli för många dagar på raken.

20130315-212705.jpg
Idag har vi haft ett underbart väder och jag har skidat i underställ hela dagen. Vi har idag följt en gammal telefonledning och konstaterat att det på sina håll ligger ganska mycket snö. Varje stolpe var omsorgsfullt uppmärkt med sitt unika nummer. Niclas tyckte det var orationellt att behöva spika upp tre siffror med två spikar var. Han skulle mycket hellre sett ett system där hela numret stod på en liten plåt. Jag tyckte det verkade fiffigt att bara behöva nio olika siffror som man sedan kunde kombinera fritt. Ja sådana världsproblem diskuterar vi en dag som denna när vi spankulerar fram över fjället.

20130315-213043.jpg
Vi har för övrigt bjudits på milsvida vyer. Vi har åter pulsat fram i skogens lössnö och vi har tagit den numera sedvanliga tuppluren efter lunchen. En bra dag på tur.

/David

Annonser

2 thoughts on “I kroppen en känsla av träningsläger

  1. 137 är stolpens nr och den lilla svarta pricken under är en koppar spik. Som det står när stolpen är gjord. Denna stolpe verkar vara gjord 1967.

    • Tack før den informationen. Att det var stolpens nummer listade vi ut nær dom sakta men sækert ræknade ner. Jag hade dock inte ens lagt mærke till kopparspiken. Vad kul før jag funderade lite på hur længe stolparna hade fått stå dær på kalfjællet och bekænna færg i det tidvis hårda fjællklimatet.

      /David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s