Nu fortsätter färden

Dag 65. 10 mars. Meråker – Sulåmo 23,0 km 430 möh.

20130310-203050.jpg
Efter frukost packade vi in den sista utrustningen i ”Smulan” och började sedan rundvandringen för att säga adjö till alla våra fjällkamrater. Vi har haft tre härliga dagar på Stotulvån med mycket skratt, vila och god mat tillsammans med några av de bästa människorna vi känner. Tack till er alla för att ni gjort detta till tre oförglömliga dagar för oss.

20130310-203638.jpg
Vi har även hunnit med en hel del materialvård och dessutom ”dekaltrimmat” våra pulkor. Snyggt va? Stort tack till min vän Macke hemma i Sundborn som hjälpt till att fixa fram dekalerna!

20130310-203736.jpg
En speciell rolig sak är att få presenter. Speciellt när dom har en personlig ”touch” som visar att givaren verkligen känner en. Tack Ylva och Martin för Ipoden fylld med godsaker. Nu löser vi världsproblem i tältet med filosofiska teorier till hjälp och David njuter av att få lyssna till mig när jag sjunger med i Proud Mary för full hals.

Lina och Emelie var så snälla att skjutsa oss tillbaka till den plats vi blev hämtade i Meråker. Efter vi packat klart pulkorna sa vi adjö. Det kändes helt klart vemodigt. Känslan höll i sig ganska länge. Jämtlandsfjällen och människorna där har verkligen en stor plats i hjärtat. Det är samtidigt en lyx att få känna saknad och att få bli saknad. Det betyder att det finns människor som är viktiga i våra liv.

Dagens etapp har uteslutande gått längs väg från Meråker centrum upp till granskogen vid Sulåmo. Vi har passerat Grova Skisenter där vi passade på att äta lunch. Inne i kafét träffade vi massa trevligt folk och bilderna på väggarna skvallrade om IL Vardens stora framgångar i skidspåren. Bland andra figurerade Tora Berger på flera foton. Skidgymmasiet i Meråker gör att dessa skidspår har fostrat stora skidåkare som Frode Estil, Eldar Rönning, Marthe Kristoffersen och inte minst Petter Northug.

20130310-202937.jpg
Nu ligger vi i tältet. Det känns gott att åter få vara ute på tur. Strukturen i tältets miljö och de fasta rutinerna skänker mig en trygghet som gör att jag lättare kan fokusera på de upplevelser som jag får i mötet med naturen. I natt ska vi åter, som David brukar säga, sova i våra egna sängar.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s