Växlande väder

Dag 61. 6 mars. Schulzhytta – Manseterbakken 21 km 440 möh

Innan jag ens slagit upp ögonen kunde jag höra den. Vinden. Den ven rejält utanför och när jag tittade ut genom fönstret vajade granarna betänkligt. Sikten var dock ganska god så det var aldrig någon fundering om vi skulle gå eller ej. Skönt att vi faktiskt kunde vara inomhus och packa pulkorna.

20130306-205118.jpg
Från Shultzhytta börjar det med en stigning upp genom skogen mot Manseterbakken. Rejäla granar täckta med ett tjockt lager vit snö. Det är något speciellt att röra sig i skog som inte drabbats av det moderna skogsbruket. Varje träd har en unik karaktär och ett säreget utseende. Inte alls som brukad skog där träden står givakt i raka rader. På marken låg snön efter de senaste dagarnas nederbörd. Skyddad från vindens grepp bland de tjocka granarna. Detta betydde mängder av lössnö och en ganska tuff start på dagen.

20130306-204455.jpg
Uppe på kalfjället var underlaget bättre. Det bar mer även om det inte var tal om någon skare. Vinden var ganska konstant under hela dagen. Nederbördsmängden har dock växlat. Att väder förändras snabbt på fjället kan låta som en kliché. Men det gör det defakto inte mindre sant. Stundtals har vi idag rört oss med god sikt för att nästa minut knappt se handen framför oss. Det gäller alltså att vara förberedd att möta alla typer av väder.

Natten spenderas i tält. Men imorgon sover vi åter inne för då blir vi upphämtade i Meråker för vidare transport till Storulvån. Det ska bli så roligt att återse alla kamrater och vårt ”hemfjäll”. Både jag och David längtar mycket efter vår ”gamla” arbetsplats, den plats som faktiskt varit vårt hem under större delen av året de senaste åren.

På fredag har vi vilodag från turen och då kan du som vill komma till Storulvån och lyssna på vårt föredrag om turens första 100 mil och våra tankar kring fortsättningen. 21.00 börjar föredraget som tar oss med på en resa genom klassiska fjällområden som Hardangervidda, Jotunheimen och Rondane.

Specialpris de Luxe på boende med helpension 695:- fredag till lördag. För mer information och bokning kontakta Jämtlandsbokningen på 0647-72200 eller jamtlandsbokning@stfturist.se

/Niclas

Annonser

4 thoughts on “Växlande väder

 1. Hade varit kul att höra er berätta om resan, men ni är för snabba! Missar ert föredrag med ett helt halvt dygn. 🙂 Fortsatt god tur! / JPT-Ulrika

  • Är ju sällan vi er för snabba när vi drar fram med vår tvåmanscirkus så jag tar det som en komplimang. Synd att du missar föredraget men blir kul att ses dagen efter.

   Vänliga hälsningar
   David

 2. Hej Niclas och David!

  Som vanligt roligt att läsa om era äventyr.

  Finns det någon chans att ni kan filma föredraget och lägga upp på hemsidan eller facebook? Vore toppen att få lyssna till ert föredrag.

  Bästa hälsningar

  Johan

  • Något filmat blev det tyvärr inte denna gång. Men vi räknar med att hålla flera föredrag efter turen så förhoppningsvis kan något av dem passa bättre. Kanske kan vi då även filma något.

   Vänliga hälsningar
   David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s