Stugmys på Schulzhytta

Dag 60. 5 mars. Græslihytta – Schulzhytta 20 km 574 möh.

Värmen strålar från kaminen. Jag har luckan lite på glänt för att kunna se lågorna och jag trollbinds av deras dansande. Det sprätter ordentligt från en granklamp som smugit sig in bland björkveden och jag mår fantastiskt bra. Det är underbart rogivande att få bo i hytta igen.

20130305-215829.jpg

Schulzhytta som vi skidat till idag är under vissa delar av året en betjent hytta men just nu tjänstgör den som selvbetjent hytta. Vanligtvis brukar man då endast ha tillgång till en mindre hytta vid sidan om huvudbyggnaden men här är det huvudbyggnaden som gäller.

Schulzhytta byggdes 1948 och är ett genuint timmerhus där timmerväggarna är synliga invändigt på vissa ställen. Väldigt charmigt!

Vi befinner oss nu i en nationalpark som heter Skarvarna Roltdalen. Vi har idag skidat i själva Roltdalen. En dal med vacker fjällskog som har urskogskaraktär. Skogsområdet som vi kom in i först bestod av glest placerade tallar och granar. Många av tallarna hade vridna knotiga stammar och spretiga kronor. Vart och ett av dom skulle kunna ta rollen som Ent i Tolkiens, Sagan om ringen.

20130305-214431.jpg
Idag har vi i fjärran kunnat se Blåhammarkläppen, Sylmassivet och Helags. Kikaren från Brunton åkte fram och jag kunde spana in sluttningarna på Sylmassivet. Norgeåket såg riktigt lockande ut. Perspektiven var lite ovana men det kändes kul att få se ”hem”.

20130305-214923.jpg

Nya informativa skyltar finns på plats vid hytterna i området.

Det har varit riktigt tungt skidföre de senaste dagarna med djup, blöt snö. Jag måste säga att jag verkligen fascineras över den mänskliga kroppen. Det är inget snack om att den är skapt för rörelse. Trots att jag skidade Vasaloppet för bara två dagar sedan så har det ändå funkat fint att skida dessa dagar. Jag känner att jag har ett extra stort energibehov men så länge jag fyller på så går det bra. Många muskler är lite stela och ljumskarna är ömma men eftersom vi bara går fram på skidorna så är det inget problem med ljumskarna.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s