Snö i luften

Dag 55. 28 jan. Söder om Græslie – Græslie 4 km. 280 möh

20130228-192719.jpg
Dagens rapporterade oväder kom med besked. Trots att vi tagit oss ned i skogen blåste det rejält. Furorna vajade i vinden och blötsnön piskade mot tältduken. Men inne i tältet har vi det bra. Det är riktigt mysigt att ligga och lyssna på vinden.

20130228-193342.jpg
Idag lyxade vi till det med rejäl sovmorgon. Låg kvar länge i tältet. Spelade yatzy och lyssnade på radio. Dagens tur var nämligen bara fyra kilometer lång längs Karolinerleden ner till riksväg 705 och Græsli. Föret var dock tämligen tungt och det saknades inte fäste. Den blöta snön ville gärna fastna under skidorna.

Ett par kilometer öster om Græsli ligger Tydal. Där bor Mattias som David lärt känna under sin tid på Sylarna fjällstation. För ett par dagar sedan hörde Mattias av sig och bjöd in oss att bo hos honom. Så inatt ska vi efter sju nätter i tält åter få sova inomhus med all lyx det medför i form av dusch, vatten i kranen och stolar att sitta på. Här tar vi paus i turen fram till på måndag. Nu väntar en avstickare till Mora och Vasaloppet.

20130228-193511.jpg
Mattias, som ursprungligen är från Göteborg, bor sedan nio år i Norge. Han jobbar med Projekt Sylan som syftar till att utveckla fjällturismen i fjällområdet Sylan på den Norska sidan gränsen. Runt Sylarna finns mängder av vacker natur att uppleva oavsett om du rör dig på den norska eller svenska sidan. Flera mil utmärkta leder, såväl sommar som vinter, skapar ett nät mellan flertalet stugor och större fjällanläggningar. Har du gått klassikern Jämtlandstriangeln mellan Storulvån, Sylarna och Blåhammaren? Den kan du lätt göra om till en rektangel genom att besöka de norska stugorna Nedalshytta och Storeirikvollen.

Imorgon blir vi upphämtade av Davids föräldrar Rakel och Sture för vidare färd mot Sveg där vi övernattar till lördagen.

Kom ihåg att vara med och tävla! Gissa Davids tid och placering i årets Vasalopp. Vinnarna erhåller varsin buff från Alpina. Se tidigare inlägg Tävling för mer information.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s