Oskrivna blad, allt är möjligt!

Dag 50. 23 feb. Stora Børsjøhø-Bjørkeng 20,5 km 696 möh

Vi skriver idag Dag 50. Vi har under dessa dagar haft massa fantastiska och unika upplevelser. Trots det har dock en viss vardag infunnit sig i turlivet, på ett positivt sätt. Vi har fått rutiner som skapar trygghet och säkerhet. Vi känner varandra och vår utrustning otroligt väl. Vi förstår norskan allt bättre, inga problem att lyssna på skid-VM på radion. Utifrån att studera kartan vet vi ganska väl vad som väntar under dagen som kommer.

20130223-220439.jpg
Trots allt detta har vi dock inte den blekaste aning om många av de överraskningar som dyker upp varje dag. Efter ett par kilometer idag slapp vi plötsligt den tungskidade lössnön och fick en kilometer med vindpackad snö. Det tänkte jag först att jag skulle skriva om. Sedan kom vi till ett område med djupa raviner, fulla med lössnö som var superkämpiga att korsa. Då tänkte jag skriva om det. Efter mycket baxande med pulkan i lössnön kom vi plötsligt till ett pistat spår. Vilken lättnad efter 5 timmars tungt slit, det tänkte jag skriva om då. Plötsligt sitter vi i en hytta hos en norsk familj, viftar med våra svenska flaggor och kollar på skid-VM. Det ska jag berätta om nu.

20130223-220535.jpg
Framsusandes i det preparerade skidspåret möter vi plötsligt ett sällskap som är nyfikna på turen. Vi pratas vid ett tag och sedan glider vi vidare. Efter någon minut kommer Børre och skidar ikapp oss. Vi har berättat att vi strax ska äta lunch och lyssna på skid-VM. Han tycker att vi istället kan följa med hem till deras hytta och se skidorna på tv. Vi tackar självklart ja och följer med. Vi plockar så klart med oss en flagga in. Vi får sätta pjäxorna i skotork och Børres mor plockar fram smörgåsar och steker ägg och korv. Vi serveras därtill grönsaker och kollar dessutom på skidor. Både damernas och herrarnas tävlingar. Tyvärr uteblir de svenska framgångarna idag och vi försöker istället glädjas med norrmännen som tar 5 av dagens 6 medaljer. Mest av allt glädjs vi dock över att fått träffa dessa fantastiska människor. Underbara personer som utan tvekan bjuder in två främlingar i sitt hem som om vi tillhörde familjen. Vi är ytterst glada och tacksamma för denna gästfrihet.

Så för att återgå till där jag började. Vi börjar få en vardag men vi vet aldrig exakt vad den kommer att innehålla. Underbart!

/David

Annonser

5 thoughts on “Oskrivna blad, allt är möjligt!

 1. Lykke til videre Niclas og David.
  En fantastisk prestasjon dere er i ferd med ¨gjennomføre.
  Vi traff dere i en lunsjpause på tur fra Kvikne via Forellhogna til Haltdalen.
  Vi trodde dere fleipet når dere sa Nordkapp var målet , dere får nok en fortsatt utrolig reise .
  Vi kommer til å følge dere på veien nordover -fortsatt god tur til spreke svenske naboer.
  Petter og Markus har nok måttet melde pass til slik en ”utmaning ”

  • Hej! Forollhogna visade sig vara en riktig skatt till fjällområde. Vi uppskattade det verkligen. Det var mycket trevligt att snakke med dere på lunsjen. Kul att ni följer med på resten av resan!

   /Niclas

 2. Hei 🙂 Det er vi som skal takke dere, N & D! Utrolig imponert og full av respekt, kommer vi (familien Gundersen) til å følge dere videre helt opp til nord. Takk for at vi fikk være sammen med dere i noen timer. Trude

  • Nöjet var helt på vår sida! Det var otroligt vänligt av er att först bjuda på tursjokolade och sedan bjuda oss in på hytta för lunsj och skidåkning på TV. Nu gick det inte så bra för Sverige men vi glädjer oss med dere och framgångarna. Det är möten med människor som er som gör denna tur extra minnesvärd.

   Tack för allt!

   /Niclas

 3. Jeg vil bare føye meg til takken fra Trude. Fantastiske timer sammen med dere på hytta. Tenk at vi har fått ta del i den turen dere har gjennomført og skal gjennomføre videre. Dere ga oss en uforglemmelige lørdag, vi storkoste oss. Ser dere har kommet vel framme til Forellhogna og håper dere har hatt en fim tur. God tur videre- Forresten, gratis med to sølv i dag.
  Hilsner fra mammaen på hytta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s