Heja Sverige!

Dag 48. 21 feb. Folldal-Einunndalen 22,5 km 940 möh

20130221-204556.jpg
Idag inleddes VM i längdskidor. Om det inte redan framgått kan jag avslöja att jag verkligen tycker om skidåkning, i alla dess former. Såväl uppför, plattför som utför. Med bakgrund som längdskidåkare är det dock den disciplin mitt hjärta klappar allra mest för. Jag har inför turen grämt mig lite över att jag kommer att missa skid-VM i Val di fiemme. Hittills har det dock gått bra. På Fjolldal Fjellstue såg jag på tv för första gången på väldigt länge. Det var nämligen VM-magasin på norsk tv och långa intervjuer med bland annat Northug och Bjørgen.

I ett land där längdskidåkning är nationalidrott sändes dessutom hela sprintens finalpass på radio. Trots norska fjäll så vajade svenska flaggor och kommentatorernas uppjagade stämmor ekade ur telefonen vid lunch. När vi har paus kan vi båda lyssna via högtalarn på telefonen men när vi skidar är det bara en av oss som lyssnar via headset. Om det nu var någon annan än oss i Kakkeldalen idag så tyckte de nog att dalen hade ett passande namn. Jag var nämligen för dagen den lycklige som fick lyssna på radion och jag refererade högljutt till Niclas som spårade. ”Voltaranin faller”, ”Calle leder” och ”Nu tänder Emil grillen” skanderades under eftermiddagen i Kakkeldalen.

Imorgon är det Niclas tur att ha radion, då inleds den nordiska kombinationen och han kan knappt bärga sig…

Vi lämnade Folldal Fjellstue på förmiddagen efter att först ha pratat lite mer med Jens och tackat honom och Randi för gästfriheten. Tog sedan och skidade genom Kakkeldalen med siktet inställt på Einunndalen. Längs med Einunndalen går det om sommaren bilväg och då är det full aktivitet på alla de fjällseter som ligger utmed vägen.

Detta är ett vackert fjällområde som med sina lite mjukare former påminner en hel del om Jämtlandsfjällen.

För dig som eventuellt missade sprinten kan jag meddela att Sverige tog ett silver genom Ida Ingemarsdotter. Vad det beträffar Norges insats är det bara att lyfta på mössan och gratulera till deras tre medaljer.

/David

Annonser

3 thoughts on “Heja Sverige!

  1. Efter en snabb koll på schemat tror jag minsann att Niclas får det så lyxigt att hans radiodagar kommer att innebära en hundraprocentig täckning av den nordiska kombinationen! Lyllo dig!

    • Fick lov att göra en snabbkoll på nätet. Enligt Wikipedia är tydligen detta ett ihopkok av backhoppning och längdskidåking. Forst hoppar man, sen åker man. Jaktstart utifrån placering i hoppningen och först i mål vinner. Svenska framgångar i detta VM verkar helt ha uteblivit. Mest på grund av att vi hade noll aktiva med. När jag undersökte Svenska Skidförbundets hemsida så hittade jag ingen information om Nordisk Kombination så troligen finns det inte en enda aktiv utövare i hela landet. Men i Norge gillar man detta skarpt.

      /Niclas

  2. Hahaha! Roligt inlägg:) Och grattis Niclas till fullträffen med nordiska kombinationen! Förstår att du är sjukt entusiastisk… (Å andra sidan, är det någon som kan få en dylik gren att lyftas i intressegrad så borde det väl vara du? Vilka referat det ska kunna bli!)

    Hörni, har ni tänkt på vad en ynka liten bokstav kan förändra ”attraktionen” i ett namn vid låt säga en felskrivning av misstag… ”Fjolldal Fjellstue”… (Gjorde inlägget ännu roligare;))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s