Med lössnö till knäna

Dag 46. 19 feb. Dørålseter öst – Folldal 21,3 km 900 möh.

Under natten fortsatte det att snöa och temperaturen sjönk. När vi kom ut ur tältet på morgonen var det mesta vitt. Det vita på marken skulle komma att sätta stor prägel på dagen.

Idag har vi tagit oss från vårt nattläger öst om Dørålseter till samhället Folldal. Vi har sagt adjö till Rondane och nu avslutat vår fjärde etapp på turen.

20130219-220102.jpg
Dagens tur startade i fjällbjörkskog och i takt med att vi tappade höjd ökade antalet tallar omkring oss. Vi har även färdats en del över öppna vidder i form av myrmarker. I skogen har vinden svårt att komma åt snön och den förblir därför lös. Till skillnad från på kalfjället där vinden flyttar runt snön och gör den välpackad och hård. Det senaste dygnets snöfall medförde att vi idag stundtals fick pulsa i lössnö upp till knäna. Det blir snabbt jobbigt. Därför turas vi om att gå först och spåra. Vi byter ofta och kan därför hålla tämligen god fart ändå. Vinterlandskapet vi rört oss igenom idag har varit mäktigt med tjocka lager vitt som klätt trädens grenverk. Känslan är att man rör sig runt i landet Narnia.

Sista 8 kilometrarna ner till Folldal kunde vi gå på väg. Tack vare snön gick det fint att dra pulkorna på vägen och det går fint att promenera i våra turpjäxor Alpina Alaska.

20130219-220134.jpg
Från Folldal centrum där det finns både butik (två stycken), café, bensinstation och bank avslutade vi dagens tur med 2,5 kilometrar uppförsbacke upp till Folldal Fjellstue där vi nu installerat oss. Kvällen har mestadels bestått av bildarbete för David och ompackning av den depå vi hämtat upp för mig.

/Niclas

Annonser

2 tankar om “Med lössnö till knäna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s