Äkta vilodag

Dag 44. 17 feb. Vilodag Rondvassbu.

Idag har vi tagit en riktig vilodag på Rondvassbu. Vi har åkt skidor varje dag sedan vi lämnade Tyinkrysset den 7/2 och tänker att lite vila ibland är nyttig för kroppen. Så planen för dagen var att dricka kaffe och spela yatzy.

20130217-194258.jpg
Visade sig dock att vi inte kunde hålla oss helt från skidåkning. För att få bra täckning tog vi nämligen en liten förmiddagstur för att komma upp lite i terrängen. Där upprättade vi ett vindsäckskontor och postade inlägg. Sedan fick vi åter möjligheten att lägga härliga telemarkssvängar i lössnön tillbaka till Rondvassbu.

Resten av tiden har vi dock tagit det lugnt på hyttan. Druckit kaffe, spelat yatzy och inte minst pratat med massa trevliga människor. Det är många som går dagstur från Myseseter till Rondvassbu. De flesta kommer in på hyttan och fikar lite. Så vi har idag fått berätta för många om vår tur. På bilden ser du hur Niclas visar vår rutt för ett danskt par som nyfikna på vilken väg vi skulle gå. Alltid lika kul att få berätta om turen.

20130217-194447.jpg
Ikväll har vi blivit bjudna på middag av en trevlig Norsk/Österikare som heter Andrés. Han är också ute på långtur och började på Haukeliseter i mitten på December och är på väg hem till Röros. Alltid kul att dela tankar och erfarenheter med andra som gör liknande saker. Dessutom kom det en tyska och sju holländare till hyttan idag så det blev riktigt internationellt. Kul!

Andrés kom hit samma dag som vi men många andra har kommit och gått. På något konstigt sätt känns det nu som att vi har bott här tillsammans under en väldigt lång tid och när det kommer nya så hälsar någon av oss välkommen. Denna plats känns verkligen hemtrevlig och som hemma. Det som får mig att känna mig som hemma skulle jag säga i mångt och mycket alltså är de människorna som finns i min närhet och inte platsen som sådan. Tillsammans med människor som jag trivs med tror jag att jag skulle kunna känna mig hemma på en plats som vid första anblick inte verkar särskilt hemtrevlig. Och det är väl också själva grejen för den som sysslar med turism och vill att gästen ska känna sig hemma. Se på gästen och bemöt hens förväntningar på samma sätt som du ser och bemöter din vän och hens förväntningar. Då kommer gästen att känna sig som hemma, oavsett vilken plats ni befinner er på.

För övrigt leder jag över Niclas med 6-4 i Yatzy.

/David

Annonser

2 thoughts on “Äkta vilodag

 1. Så kul att följa er långa tur. Har själv bara vandrat några gånger i Rondande, Jotunheimen och Hardangervidda. Men skulle gärna vilja se mera av Norge även på vintern. (Apropå följa – ni har inte funderat på att också finnas på Twitter? Undrar @kerfors_swe)

  • Hej!

   Norge bjuder verkligen på många härliga upplevelser i form av enastående natur. Dessutom på rimligt avstånd!

   Sociala medier är bra men vi upplever i dagsläget att det är fullt tillräckligt att få tiden att räcka till Facebook och hemsida.

   Hoppas att du blir inspirerad till nya turer i de norska fjällen.

   /Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s