40 dagar på tur

Dag 40. 13 feb. Kvikne – Tjønnåa 23,6 km 640 möh.

Dagens tur har uteslutande gått längs med väg. Imorse startade vi i Kvikne som ligger på ena sidan om Gudbrandsdalen. Under dagen har vi tagit oss ner i dalen till orten Vinstra och därifrån vidare i dalen till Kvam som var vårt egentliga stopp för dagen. Men gårdagens och dagens transport längs väg har gått så bra att vi var framme redan innan lunch och vi bestämde oss därför att börja beta av stigningen på cirka 600 höjdmeter upp mot Rondane. Så nu ligger vi i tältet ett par kilometer från Rondvassplassen som är en port in i Rondane.

20130213-182918.jpg
I Kvam passerade vi en affär där vi gick in för att fråga om vi fick fylla på lite dricksvatten i våra termosar. Den mycket vänliga expediten hjälpte oss och jag passade även på att köpa ett nytt batteri till min klocka. 20 spänn, lite skruvande och klockan är som ny.

20130213-182609.jpg
Idag har vi varit ute på tur i 40 dagar. Det betyder att jag slagit mitt gamla turrekord med exakt 30 dagar. Min näst längsta tur är en sommarvandring från Storulvån till Grövelsjön. Sen har jag gjort massor av kortare turer och dagsturer både privat och i rollen som fjällguide. Men klarar man tio dagar på tur så verkar man klara 40 dagar på tur och då ska det säkert gå bra att vara ute 100 dagar till. För det är vad som återstår innan vi beräknas se havet igen. Fast denna gång vid Nordkap.

20130213-183051.jpg
När vi hade besök i Jotunheimen hade Davids pappa Sture med sig varsin present. En sverigeflagga. Den har vi nu fäst på våra skaklar för att visa vart vi kommer ifrån. Vad vi vet verkar det vara ganska unikt att svenskar gör denna tur. Vi har bara lyckats hitta en svensk som vintertid gjort Norge på Langs (NPL) tidigare och det är Elin Engerström från Frösön. Är du svensk som själv gjort NPL på vintern eller vet någon svensk som gjort det får du gärna meddela oss.

/Niclas

Annonser

One thought on “40 dagar på tur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s