Från kalfjäll till gammeltallar

Dag 38. 11 feb. Maurvangen-Slangen 27,5 km 718 möh.

20130211-192730.jpg
Idag har vi sett storskog för första gången på en månad. Vi började dagen med en stigning på 140 höjdmeter upp i ett pass och var då uppe på kalfjället. Sedan har träden under dagen successivt blivit fler och större. Till en början var det enstaka väderbitna fjällbjörkar som vi mötte. För dagen pudrade med lite nysnö. Efterhand som vi tappade höjd började dessutom enstaka tallar att dyka upp. Vackra fjälltallar varav vissa var riktigt grova och flera hundra år. Men trots detta är de bara 10 meter höga vilket ger dem en väldig säregen och vacker form. Vårt Akka Endurance är uppslaget i en tallskog inte långt från en frusen fors på en väldigt naturskön plats.

20130211-192825.jpg
Vi har alltså lämnat Joutunheimen för denna gång och tackar ödmjukast för besöket. Den sista riktigt höga topp vi idag passerade var Sikkilsdalshøa som är 1778 möh. Vi hade dess mäktiga bergvägg på vår vänstra sida under flera kilometer idag, ett värdigt farväl. Nästa fjällområde vi ska in i är Rondane men först ska vi korsa Gudbrandsdalen och det är därför vi nu tappar så mycket höjd. Vi kommer att korsa den vid en ort som heter Kvam och beräknar att vara där om två dagar.

Kan för övrigt berätta att vi igår hade nöjet att bli omnämnda i DN, i Esks elva.

20130211-192605.jpg
/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s