Skidspår på kalfjället

Dag 30. 4 feb. Sulebu – Tyinkrysset 13,8 km 852 möh

Idag är det måndag enligt min klocka. Men veckodagars betydelse har aldrig känts mindre relevant än nu. Det är intressant hur samhällsstrukturer som tidigare varit så avgörande för en dags utformning helt plötsligt raseras. Beror nog på att den vardag vi nu lever i inte påminner så mycket om den vanliga.

20130204-180011.jpg
Idag hade vi en kort tur från Sulebu ner till Tyinkrysset där vi nu befinner oss. Den var dessutom mestadels nerför men den största lyxen var nog ändå att vi fick åka i preparerat spår. Jag kunde se Davids ”Vasaloppshorn” växa och fick kämpa rejält för att inte halka efter. Det var tur att vi träffade på ett sällskap från Danmark som också var ute och tältade på fjället så vi fick stanna och prata lite. Jag fick pusta och David dela ut visitkort. Kul att se fler som är ute och bor på vinterfjället.

20130204-175947.jpg

Vardagslyx att få besöka en vanlig matbutik.

När vi kom ner till Tyinkrysset gick vi på mataffär för första gången på en månad. Fick kämpa ett tag för att komma ihåg koden till kortet när jag skulle betala. Ikväll ska vi äta tacos.

Nu har vi installerat oss i vår hytta på Filefjellstuen. Här ska vi bo i tre nätter. En jättefin hytta med alla bekvämligheter. Extra lyx med öppen spis och veranda med storslagen fjällutsikt. Vi ska ha vilodag, hinna jobba lite med hemsidan, packa vår depå som vi hämtat och imorgon ska vi träffa en journalist och fotograf från Sverige.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s