En månad kvar till Vasaloppet

Dag 30. 3 feb. Eldrevatnet-Sulebu 15,9 km 1327 möh

Idag är det en månad kvar till Vasaloppet. En månad kvar till dess att Berga by kommer att fyllas av tusentals förväntansfulla människor. Om allt går i lås är jag en av dom!

20130203-165857.jpg
Jag brukar åka Vasaloppet varje år och har nu kört 14 gånger i följd. Skulle kännas tråkigt att bryta den sviten så som av en händelse är det inplanerat 3 vilodagar runt första söndagen i mars. Vi kommer att åka ner till Evertsberg på lördagen och tillbaks till Tröndelag på måndagen.

Jag är väldigt nyfiken på hur formen kommer att vara i år. Jag kommer visserligen ha många skidmil i kroppen men i stort sett noll mil stakning. Inför Vasaloppet, som är tämligen flackt, underlättar det dock väldigt om man stakat mycket under den förberedande träningen. Men skidåkningen under turen blir nästan uteslutande diagonalåkning, eller diagonalgång kanske är ännu mer korrekt. Jag får dock väldigt många timmar med lågintensiv träning varje dag. De sista åren har jag försökt att träna ordentligt inför loppen och verkligen haft ambitionen att köra så snabbt som möjligt. I år tänker jag att resultatet får bli vad det blir och att jag ska försöka njuta av loppet. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag kanske inte lyckas fullt ut med denna ambition, att ta de lugnt alltså. Att få stå på startrakan tillsammans med tusentals andra personer. Ha en tjusig nummerlapp på bröstet. Se alla skidkändisar i ledet framför som ska slåss om segern. Att få höra speakern säga att ”Det är fortfarande lång tid kvar till starten”, trots att det bara är 2 minuter kvar. Få höra det nervösa sorlet i leden som plötsligt kl 08.00 tystnar och övergår till ett mäktigt väsande. När alla dessa intryck påverkar mig på en och samma gång kommer det bli väldigt svårt att ta det lugnt.

Vill du följa min framfart i fäders spår så kommer jag att ha det praktiska startnumret 1111 och stå i startled 1. Skulle vara kul att avrunda denna sifferexcersis med placering 1 men det är inget jag vågar att lova…

Dagens etapp var förhållandevis kort men återigen ganska kuperad. Så här en månad in på turen börjar dock benen vara ganska starka och pulkan är lätt eftersom vi ska fylla på mat igen i Tyinkrysset. Därför har backarna gått tämligen smidigt.

20130203-165824.jpg
Idag har vi för övrigt stött på preparerade skidspår för första gången under turen. Det går ett pistat spår från Tyinkrysset och hit till Sulebu där vi sover i natt. Brasan sprakar i bakgrunden och jag njuter av snörosorna på fönstren och smuttar på en kokkaffe. Livet är gott.

20130203-165553.jpg
/David

Annonser

8 thoughts on “En månad kvar till Vasaloppet

  1. Ser fram mot att se dig iVasaloppet! Med spänning väntar jag varje dag på plinget i I-paden för att kunna läsa om hur ni har det!
    Med vänlig hälsning, ingemar

  2. Haha ja komma 1:a hade ju passat perfekt, kanske placering 11 och 111 skulle funka oxå. Trodde inte du skulle åka i år men då får man spana efter dig i år igen =)

    • Mycket viktigt. Gör mitt bästa för att Niclas ska förstå, men han brukar ha lite otur när han tänker ut svaret på frågan så svaret blir alltid nej. Men det blir ju mer till mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s