Dagens ros till alla fantastiska människor

Dag 25. 29 jan. Finse-Vestredalsvatnet 23,1 km 1202 möh

Under turen har vi redan haft nöjet att träffa en massa trevliga och hjälpsamma människor. Namnet på dagens hjälte är Jan.

Efter att ha njutit ännu en gång av Finse 1222:s fantastiska frukostbuffé packade vi ihop pulkorna för att fortsätta vår färd. Målet för dagen var Geiterygghytta. Vissa hytter som under säsongen tjänstgör som betjänt hytta har någon del som man kan bo i även utanför den egentliga säsongen. För att kolla vad som gällde för Geiterygghytta ringde vi till Jan som ansvarar för driften och frågade. Han berättade att hyttan nu var stängd och att det inte fanns någon självbetjänt del. Bra för oss att veta att det blir tält redan innan vi skidar iväg. När vi sedan närmar oss hyttan i skymningen ser vi att det lyser där och att det kör en skoter. Det visar sig vara Jan som kör upp lite varor inför säsongen. Han berättar att han kör från en parkeringsplats som vi tänkt passera imorgon. Perfekt för oss som pulsat i 2 decimeter nysnö hela dagen och nu kan få åka i skoterspår istället. Då det dessutom ska vräka ner snö imorgon ville vi passa på att utnyttja spåret och fortsätta ett stycke till. I pannlampans sken tuffar vi så vidare.

20130129-233403.jpg
När Jan sedan passerar oss igen stannar han till och frågar hur det går. Han öppnar sedan packluckan på skotern och fiskar upp två pils. Niclas blir nästan tårögd men får till slut fram ett tack. Jan undrar dessutom om vi tänkt att fortsätta något efter parkeringsplatsen han kör ifrån. För i så fall erbjuder han sig att platta åt lite åt det hållet också. Vi tackar och tar emot och känner oss tacksamma för varje extra kilometer vi kan få på ett enkelt sätt idag.

Helt fantastiskt med alla ni människor som helt osjälviskt ställer upp och hjälper till.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s