Bastu på Haukeliseter

Dag 16. 20 jan. Holmavatnhytta-Haukeliseter 20,5 km. 1000 möh.

En trevlig och lättskidad sträcka har idag avrundat turens andra etapp. Idag är första dagen till fjälls som vi haft molnigt väder. Solen har visat sig lite grann men mestadels lyst med sin frånvaro. Det å andra sidan medförde att temperaturen blev varmare och när vi kom till Haukeliseter var det bara -6 grader. Efter den senaste tidens kyla kändes det konstigt nog riktigt varmt. Det är fascinerande hur anpassningsbar kroppen är.

20130120-195909.jpg
Haukeliseter fjellstue är verkligen ett mysigt ställe. Sitter just nu i den gemytliga Peisesalen (peise är norska ordet för brasa) och myser. Mätta och belåtna efter att ha ätit en mycket god Älghamburgare.

En av dagens största höjdpunkter var det efterlängtade bastubadet. Att bada bastu är härligt. Efter en dagstur till fjälls ännu härligare och nu när vi varit ute i en dryg vecka var det helt underbart. Jag älskar verkligen att få känna hur kroppen blir helt varm. Känna att det pärlas i pannan. Känna att andningen blir tyngre men pulsen snabbare. Bli lite dåsig och få drömma mig tillbaka till dagen och veckan som gått. Tänka på fjälldalar som passerats och soluppgångar som beskådats. För en stund sedan återvända till verkligheten och slänga på en skopa vatten till. Sedan återvända till mina tankar och att bara vara. Underbart!

Imorgon blir det vilodag här på Haukeliseter. Vi ska njuta av att bara vara, äta gott och se till att få upp lite nya bilder här på hemsidan.

/David

Annonser

One thought on “Bastu på Haukeliseter

  1. Ni ser ut att ha det fortsatt gott på turen. God mat och en bastu, kan ju inte bli bättre! Hoppas att postgången fungerar så ni får telefonen senast i morgon. Kram på er ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s