Goväder och fin terräng

Dag 12. 16 Jan. Vassdalstjörn-Krossvatn 12,3 km. 1094 möh.

Idag har vi haft en lite kortare tur än tidigare dagar. Vi tog en skön sovmorgon, lugn frukost och kom ändå fram i god tid innan solen sjönk. Det är de Luxe.

Även idag har vi haft ett underbart vinterväder. Strålande sol, knappt någon vind och underbara vyer. Dag 7 när vi gick från Ljosland i fantastiskt väder sa jag till Niclas: ”-En sådan här dag kvalar lätt in på topp-5 listan av bra dagar under en vintersäsong i Jämtlandsfjällen” Nu har vi haft sex stycken minst lika bra dagar. Helt otroligt!

Vi försöker beskriva med bilder och text hur fantastiskt vackert det är men jag är väl medveten om att det tillfullo inte kan beskrivas. Jag hoppas därför att även du får uppleva frisk vinterluft och vackra vyer som känns i hela kroppen.

Dagens etapp skilde sig lite från tidigare dagar. Innan har vi ofta följt tydliga naturliga ledstänger såsom dalar, bäckar och sjöar. Dagens sträcka gick istället rakt igenom ett fjällområde fullt av massa småsjöar och raviner som låg utkastade tämligen slumpartat. Det ledde till att vi fick läsa kartan ofta för att finna den smidigaste vägen. Väldigt kul terräng att gå i men inget jag vill göra varje dag under turen för det tar mycket tid och kraft i anspråk.

20130117-124008.jpg
Oavsett terräng så är det hur som helst alltid lika härligt att få komma fram till en stuga och tända en brasa. Lyssna hur veden sprakar, känna doften av brinnande björkved, se lågorna dansa och känna värmen strömma mot kroppen. En återkommande höjdpunkt varje dag i stuga. Extra härligt med rosiga vinterkinder.

I morgon kommer vi att ha en lugn och skön dag här vid Krossvatn. Vi har till varje etapp ett antal ovädersdagar att tillgå så att vi ska ha möjlighet att följa vårt planlagda schema även om vi blir insnöade. Men veckor som denna blir det istället finvädersdagar av dessa extra dagar. Dagar då vi kan ta det lugnt och strosa runt utan pulka i närområdet. Läsa en bok, spela yatzy och bara vara. Jag ser fram emot morgondagen.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s