Starka ben och magiskt ljus

Dag 10. 14 Jan. Taumevatn – Kringlevatn 19,9 km. 940 möh.

När jag gick ut för att gå på toaletten i morse så hade stjärnorna slocknat och det var fina små snöflingor som föll genom luften. Gårdagskvällens -20 hade turligt nog bytts mot betydligt enklare -13, skönt.

20130115-162856.jpg
Dagens sträcka bjöd på en ordentlig stigning upp till stugan Storevatn som vi passerade efter 7 kilometer. Även den en otroligt mysig stuga med ett fantastiskt läge. Blev en fika där och sedan fortsatt stigning upp till turens hittills högsta punkt på 1140 möh. Benen funkar som dom ska och det går fint att lugnt och metodiskt beta av backarna.

Morgontimmans lätta snöfall fortsatte till och från under dagens och samtidigt som solen bröt igenom och det var stundtals ett magiskt ljus.

20130115-162617.jpg
Vid högsta punkten tar Niclas ett lyckoskutt i den bedårande utsikten.

Vi har nu skidat cirka 8 mil sedan vi lämnade Ljosland. Skidat rakt ut på fjället och endast passerat en väg,som dessutom var översnöad och stängd för vintern. Att det då plötsligt dyker upp en stuga mitt på kalfjället känns nästan overkligt. Att den dessutom står öppen och väntar på oss är fantastiskt. Det är en otrolig lyx som sätter en väldig guldkant på vår tur. Att få lyssna till knastret från en brasa, kunna komplettera maten och dessutom få sova i en säng är riktig de Luxe. Stort tack till den Norska Turistforening och dess lokala föreningar som gör detta möjligt. Extra stort tack till DNT Sør, Stavanger turistforening, Trondheims turistforening och Rana turistforening som alla stöttar oss under turen.

/David

Annonser

4 thoughts on “Starka ben och magiskt ljus

 1. Hej på er! Ni verkar ha fått en strålande start
  på ert äventyr! Niclas lyckoskutt säger väl allt!

  Lycka till på resten av färden! Det är lyxigt
  att kunna följa er här från Östersund!
  / Stefan Ax

 2. Hei gutter.. Tror dere får en livs opplevelse. Skal følge med dere. Hadde vært fint om det var mulig å legge inn linker til bestemmelses-stedene deres, til f.eks DNT sine sider, eller et kart. Holder til på Hovden.. Her er det 23 blå akkurat nå, men vindstille. Lykke til videre.
  hp

  • Hei Hans-Petter!

   Vi hoppas också på vår livs upplevesle. Att göra verklighet av en dröm kan kräva mycket jobb och man vet aldrig hur det ska sluta. Men det är alltid värt ett försök, tycker vi.

   När vi uppdaterar från fjället har vi tyvärr svårt att få till länkar i alla inlägg. Det beror på att vi måste spara batteri, spara på kalla fingrar och att mobiltäckningen ofta är svag. Men så fort vi kommer till en plats med Internet och där vi kan sitta inne och jobba uppdaterar vi alla inlägg med länkar.

   Hoppas att vädret är med er i Hovden resten av vintern!

   /Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s