”On The Road Again”

Dag 9. 13/1. Øyuvsbu – Taumevaten 21,4 km 784 möh.

20130114-093454.jpg
När vi vaknade visade termometern -15 ute. Inne var det +3. Varmare inne än ute, men fortfarande skönast med dunjacka på vid frukostbordet. Thermo 2 Down Jacket från Fjällräven är verkligen en favorit och ett viktigt säkerhetsplagg ifall en olycka skulle inträffa.

Både Gaukhei och Øyuvsbu är trevliga stugor i natursköna omgivningar som är väl värda ett besök. Funktionella kök med mycket utrustning och ombonade utrymmen. Hemtrevlig atmosfär med extra plus för 12 volts belysning på väl utvalda platser som kök och proviantrum. Idag lämnar vi området där DNT Sør ansvarar för stugorna och kommer istället in i Stavanger Turistforenings stugområde.

Fortfarande högtryck. När vi skidade iväg vid 7.45 var stjärnhimlen klar och den blå timmen var i antågande. Dagens sträcka har varit blandad mellan skidande på sjöar och kuperade passager. En ganska påfrestande tur att gå med tung pulka. Så det var skönt att skidföret var optimalt.

Vid 11-tiden kom vi in i solen. Riktigt behagligt och det gick fint att gå i bara underställ. Efter lunchen fick vi lov att stanna i en inbjudande sluttning för att få leka lite på skidorna.

För att hålla humöret på topp brukar jag sjunga lite längs med vägen. Till Davids stora glädje. Just nu har jag fått en låt som helt har satt sig på hjärnan. Fast jag kan inte hela låten utan bara en kort strof. Det är en countrylåt av Willie Nelson. Så jag brukar försöka framföra den i countrystil, med lite improviserade gitarrljud. Till Davids stora glädje. Även om det inte låter så bra så tycker jag att texten förmedla en känsla i kroppen som infinner sig varje morgon när vi står startklara. Den går så här:

”On the road again,
going places that I never been.
Seeing things that I may never see again.
I can’t wait to get on the road again. ”

Imorgon ska vi get back on the road till Nordkap, again.

20130114-094043.jpg
/Niclas

Annonser

4 thoughts on “”On The Road Again”

 1. -18 låter kallt – här i Åsen har vi haft – 27 grader idag – då vill man inte sticka ut näsan / ta hand om Er så att ni inte förfryser er, är lätt hänt.

  • Hej Carita!

   Som tur är har vinden varit svag alla dagar så köldeffekten har inte varit så svår att handskas med ännu.

   Så det är till Åsen man ska bege sig för att vänja sig vid kylan inför långa skidturer?

   /Niclas

 2. Funderar och planerar längre ledighet för vandring i sommar, hittade er blogg på utsidan.se. Vill önska lycka till och hoppas att ni får en fin färd! Ska ”följa med” via er blogg 🙂

  • Hej Ulrika!

   Klart du ska ut till fjälls på en lång vandring i sommar! Kul att du följer oss på färden mot Nordkap.

   Vill du ha tips på fin vandring i Jämtlandsfjällen med omnejd är du välkommen att höra av dig via E-post så kan vi dela med oss av våra smultronställen!

   /Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s