Första etappen till ända

Dag 5. 9 jan. Röjsland – Ljosland 17,3 km 530 möh

David på väg upp för isig backe

David på väg upp för isig backe

Under natten kom det nederbörd. I form av regn. Det störde inte vårt lägerliv då det upphörde innan det var dags att riva tältet. Men det fick en annan spännande konsekvens. Vår färdväg förvandlades nämligen till en nyspolad isbana perfekt för skridskoåkning. Utan broddar under skorna var det nästan omöjligt att ta sig upp för branta backar. Vi fick faktiskt lov att plocka fram stavarna för att lyckas ta oss fram bitvis.

Som en aprildag i januari

Som en aprildag i januari

Fram på förmiddagen sprack åter himlen upp så även idag har vi vandrat under blå skyar. Under lunchen värmde solen så skönt i ansiktet att vi tvingades till en liten vila. Väldigt ovanligt att känna solens varma strålar redan nu i januari. Vi klagar dock inte på det.

Middag på Losland Fjellstove

Middag på Ljosland Fjellstove tillsammans med Stine och Vegard

Väl framme i Ljosland installerade vi oss på Ljosland Fjellstuve. Det var även hit vi sände vår första depå. Inte så dumt att avnjuta en varm dusch och en välsmakande varm middag. Ikväll serverades den inte från återförslutningsbar påse utan på tallrik. Pizzan smakade fint. Fyllningen bestod bland annat av lokala specialiteter som renskav och fårinnanlår. Stort tack till Ljosland Fjellstove som bjuder Norge på langsfarare på middag!

Som middagssällskap fick vi Stine och Vegard som också går Norge på langs. Dom startade samma dag som oss nere vid Lindesnes fyr men planerar att gå fram i raskare takt.

Dagens "femitvå" bild

Fokus ligger på trådlöst Internet.

Den första etappen av turen är genomförd, totalt 129,2 kilometer. Återstår ungefär 2370,8 kilometer innan vi återigen får stå på en udde och vinka till havet. Imorgon ska vi ha en vilodag här i Ljosland. Vilodag från vidare färd i alla fall. Redan nu har vi samlat på oss mycket foto- och filmaterial att bearbeta. Så under morgondagen kommer en längre sammanfattning av den första etappen med mera bilder. Håll ut!

Nästan fjällhälsningar,

/Niclas

Annonser

8 thoughts on “Första etappen till ända

 1. Ja det är väl bäst att ni lyxar på nu innan ni ska ut på dom stora vidderna. Ser ut att ni har det gott i trevligt sällskap. 🙂 Kramar från mamma Kristina

  • Vi lyxar varje dag, fast på olika sätt. En soluppgång, en stjärnhimmel som lyser så starkt att man nästan kan sträcka ut handen och ta på den och sköna svängar i lössnö. Det är vardagslyx på ett fjäll.

   / sonen Niclas

 2. Det verkar inte gå nån nöd på er än. Pizza och öl de får inte jag en vardag inte. hi hi.
  Men skillnaden är väl att ni behöver det om ni om ni ska orka hela vägen så jag unnar er allt gott .
  Kör hårt och passa er för isarna.
  Mvh Henrik Murmester

  • Hej Henrik!

   Den pizzan har nu tagit oss hela vägen till Haukeliseter Fjellstua. Här fick det bli hamburgare. Man måste ju variera kosthållningen. Vill inte få skörbjugg på fjället.

   Kul att du är med på färden!

   /Niclas

 3. Bra jobbat, vänner! Gött att se njutbilden på Niclas! Och kul att se de olika kostvalen hos olika NPL-farare… 😉 Men jag slår vad om att ni var mer nöjd med era pizzor än vad de andra var med sin… husmanskost (?).

  Jag har kört buss för första gången idag. Klimpfjäll-Saxnäs. Buss är ett brett fordon. Och långt. Men det gick fint. Ett möte på 2,5 mil… Detta som kallas glesbygd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s