Med fjäll i sikte

Dag 4.  8 jan. Brandsdalen – Røysland 30,4 km 390 möh

20130108-192105.jpg
Idag har vi börjat få riktig fjäll känsla. Vi befinner oss fortfarande i en dal men bergen runt omkring oss blir allt högre. Vi har dessutom haft strålande sol vilket ytterligare har förgyllt tillvaron. Temperaturen har idag legat kring nollan under dagen och sjönk på eftermiddagen till några minusgrader.

Livet på vägarna flyter på fint. Över förväntan skulle jag säga. Var rädd att kroppen skulle ta stryk av all asfalt men den är bara lite mör. Övriga trafikanter visar hänsyn och många vinkar glatt.

20130108-192321.jpg
Varje kväll använder vi en så kallad SPOT för att berätta att vi mår bra och samtidigt kunna visa på en karta hur långt vi gått. Denna manick kan med hjälp av satelliter bestämma vart vi är och vi kan med den skicka meddelanden till utvalda personer. Förhoppningsvis säger vi att allt är ok, men vi har också en hjälpknapp med vilken vi kan säga att vi vill ha assistans till vår position. Sist men inte minst kan vi använda den för att tillkalla hjälp om det uppstått en nödsituation och vi saknar täckning med mobilen.
Vi har med två SPOTar. En äldre modell, den större till höger, har alla ovanstående funktioner. Den lilla svarta till vänster är den senaste modellen och med den kopplad till en smartphone kan vi även skicka textmeddelanden. Ett sätt för oss att kunna låta en spökskrivare uppdatera hemsidan när vi inte har täckning. Vi kan med den dessutom vid mindre problem kalla på specificerad assistans utan att för den skull larma 112.

Gå in på vår SPOTsida så kan du se vart vi slagit upp tältet ikväll.

/David

Annonser

En tanke på “Med fjäll i sikte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s