En underbar första dag på turen

Dag 1. 5 jan. Lindesnes fyr – Svennevik 17,9 km 31 möh

Vilken fantastisk första dag vi har haft. I stort sett vindstilla och strålande sol. Det har varit en känsla av vår i luften och vi har njutit för fullt.

Igår kväll kom fyrvaktaren JanRobert förbi med den officiella NPL gästboken. Alla som ska göra turen får fylla i den, dessutom riktigt rolig läsning. Fyrvaktaren förevigar även alla med foto. Gästboken fick vi idag lämna över till Vegard och Stine som också startade sin NPL idag. Kul att få utbyta lite tankar med andra som ska göra samma tur. Kanske stöter vi på varandra under turens gång.

20130105-193603.jpg
Efter frukost och fotografering var det dags att packa klart det sista och koppla in pulkorna på hjulkonstruktionen. De lastade pulkorna vägde in på 55 kilo. Omöjligt att bära på axlarna. Men en ren dröm att dra på hjul! Konstruktionen fungerade perfekt. Det är så lätt att det nästan känns som fusk.

Efter att vi vinkat av Davids föräldrar filmade vi klart det sista och exakt 11.00 tog vi de första stegen på turen. En härlig känsla att äntligen vara igång.

Längs vägen har givetvis vårt något udda utseende väckt vissa frågor. Vi ser mest ut som en vandrande tvåmanscirkus men folket i trakten verkar vara vana att stöta på människor på väg mot Nordkap. Så det har under dagen blivit många trevliga möten och glada tillrop. Vi har till och med hunnit bli inbjudna på fika, tusen tack för det Martin. Det är perfekt att ha ett gäng visitkort i fickan och dela ut med adress till hemsidan. Fortsätter de att försvinna i denna takt måste vi nog snart beställa nya. Fast koncentrationen av antalet människor bör minska när vi kommer ut på fjället.

Dagens fina väder har inbjudit till många sköna pauser och även lett till en del filmande och fotograferande. Det i kombination med en lite sen start gjorde att vi slog läger efter 17 km när mörkret föll. Lite kortare än planerat men det känns samtidigt smart att mjukstarta kroppen.

Vi är redan sugna på att vandra vidare men först ska det bli lite härligt tältäng och en skön natts sömn.

David och Niclas

20130105-195757.jpg

Annonser

6 thoughts on “En underbar första dag på turen

  1. Låter som en bra första dag! I Norge verkar dom väldigt på G när det gäller tur, så ni kommer säkert bli inbjudna på många ställen efter vägen. 🙂 Ha en god natts sömn i tältet killar. Kram från Mats o Kristina ❤

  2. Tja grabbar, lycka till på turen. Ska bli kul att följa er från skrivbordet 🙂 Ta hand om varandra, kram Mattias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s