Imorgon smäller det!

Ibland är imorgon inte bara nästa dag i ordningen utan faktiskt den första dagen på något nytt. Imorgon är en sådan dag för oss. För då ska vi äntligen få påbörja vår tur!

”Da´n före da´n” har varit innehållsrik. Imorse vid 07.45 blev vi uppringda av Lars Svan och Lina Hård på Sveriges Radio P4 för bli intervjuade i programmet Gomorron Dalarna. Intervjun kan du hitta bland våra Pressklipp.

David ordnar med depåer.

David på väg mot Posten i Kristiansand för att skicka den sista depån.

Efter genomförd radiointervju tog vi med några kartonger och gick till närmaste postkontor för att skicka vår sista olösta depå till Bröynnösund för vidare färd till Bolnastuan. För er som ska göra liknande saker så kan vi varmt rekommendera att ta med kartongerna till Norge och skicka dem därifrån. Priset för att skicka dessa två banankartonger inom Norge landade på 398 NOK istället för 3000 SEK per kartong om vi skulle ha skickat dem från Sverige till Norge. Så heja Posten i Norge!

Vid tiotiden på förmiddagen gjorde vi ett besök hos vår samarbetspartner DNT SØR i centrala Kristiansand. Där införskaffade vi ytterligare kartmaterial och fick en trevlig pratstund med alla medarbetare. Att det finns ett gediget intresse för fjäll hos DNT SØR råder det ingen tvekan om. Tack för all information och tips! Ska du själv ut i området? Tveka inte att höra av dig!

Lindesnes fyr Foto:David Erixon

Lindesnes fyr
Foto:David Erixon

Vägen de sista åtta milen ut till Lindesnes fyr gick intill havet och scenen utanför bilfönstret var fantastikst vacker. Hav- och fjällandskap lockar på något sätt fram samma känslor i kroppen. Ett lugn och en ödmjukhet men samtidigt en nyfikenhet att upptäcka det som finns bortanför synfältet.

Den sista natten innan morgondagens avfärd bor vi på fyrområdet i en fin lägenhet som förr varit fyrförvaltarens bostad. Superfint boende till ett rimligt pris och med en fantastisk utsikt. Vill du bo så är det bara att kontakta Lindesnes fyr. Mycket hyggligt och hjälpsamt folk som jobbar på fyren så detta boende rekommenderas starkt. Oavsett om du ska göra Norge på langs eller inte.

Efter att bilarna packats ur vinkade vi av mina föräldrar som påbörjade återresan mot Sverige. Davids föräldrar blir kvar över natten med oss på fyren och kommer imorgon att styra kosan mot Ljosland och Haukeliseter för att lämna våra två första depåer. Återigen vill vi rikta ett stort tack till våra hjälpsamma föräldrar!

Eftermiddagen och kvällen har bland annat nyttjats till fotografering och filmning. En del av resultatet hittar du i detta inlägg. Fler högupplösta bilder finns under Press och Högupplösta bilder. Nu ska vi dock ta pause från arbetet och unna oss ett avkopplande avsnitt av På Spåret!

Klicka för bildspel.

För övrigt:
– Blir detta den sista dagen i jeans på länge.
– Besitter David förmågan att kunna heala elektronisk utrustning .
– Går det betydligt långsammare att köra 20 kilometer på norska vägar än på svenska.

Vi ses!

/Niclas

Annonser

2 thoughts on “Imorgon smäller det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s