Hjulkonstruktion till barmark

Det är mycket som är i görningen dessa sista dagar inför turen. Vi har till exempel sett till att få våra hjulkonstruktioner helt färdiga. Vi har utgått från gamla skateskidor. Kopplat ihop dessa med två stag på vilka pulkan kommer att vila och sedan även satt dit en sträva så att vinklarna ska hålla sig. Vi spänner sedan fast pulkan i hjulkonstruktionen med hjälp utav remmar som vi fäster i de öglor som sitter i sidan på pulkan. För att pulkan inte ska kunna glida i sidled sitter det även fyra små klotsar på stagen.

Klicka för större bilder.

Vi har som sagt räknat med barmark både i början och i slutet av turen så därför har vi gjort en sådan här lösning. Det gör också att vi inte behöver bli stressade om vi skulle bli försenade av någon anledning. Turen står inte och faller med att snön smälter utan i så fall får vi bara gå en längre sträcka med pulkan på hjul. Vi har därför försökt att göra en konstruktion som är ganska lätt och som går hyfsat smidigt att plocka isär. När den inte används kommer den att få ligga i pulkan.

Färdig konstruktion, dessutom med nya hjul. Tack för den hjälpen Johan Håmås.Foto: David Erixon

Färdig konstruktion, dessutom med nya hjul. Tack för den hjälpen Johan Håmås.
Foto: David Erixon

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s