Egentillverkad köksplatta

Under turen kommer vi att använda ett kök från Primus som heter Omnifuel. För att vi ska slippa montera ihop det flera gånger om dagen och för att det ska stå stadigt så har vi gjort en köksplatta. En platta i vilken vi har fäst köket och bränslebehållaren. När vi ska fara vidare spänner vi fast ett skydd över brännaren och packar ner köket i pulkan. Lätt som en plätt.

Så här kommer vi att ha köket monterat under turen.Foto: David Erixon

Så här kommer vi att ha köket monterat under turen.
Foto: David Erixon

Själva plattan tillverkade jag av en aluminiumplåt som jag kapade till i lagom storlek. I den fäste jag sedan köket. Jag tog skruvar som var så långa att de sticker ut en centimeter på baksidan. Vi ställer ju i stort sett alltid köket på snö och skruvarna minskar då den eventuella risken att plåten ska glida iväg.

När det inte används lägger vi locket på och packar ner det i pulkan.Foto: David Erixon

När det inte används lägger vi locket på och packar ner det i pulkan.
Foto: David Erixon

Letade rätt på en lagom stor burk och gjorde ett uttag för bränsleslangen. Gjorde sedan hål i plåten för remmarna så att de ska sitta stadigt i plattan.

Jag älskar att få klura, trixa och skapa funktioner och lösningar som kan underlätta vardagen på tur. Brukar ofta ta far min till hjälp och så klurar vi tillsammans på en lösning till problemet och försöker komma fram till hur vi kan tillverka det hela på bästa sätt. Ofta brukar funktionen prioriteras framför utseendet men denna gång tycker jag att det dessutom blev riktigt tjusigt.

När det gäller funktionen känner jag mig trygg. När jag och Fredrik Vestergård skidade vita bandet hade vi en liknande anordning och det funkade klockrent. Ser nu fram emot att sticka ut och börja använda köksplattan på allvar.

/David

Annonser

One thought on “Egentillverkad köksplatta

  1. Ping: När tekniken springer ifrån en, får man ibland ta ett steg tillbaka. | deLuxeturer.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s